SHMÚ: Horúco bude aj v nedeľu, výstrahy platia i v noci

Horúčavy budú na väčšine Slovenska pokračovať aj v nedeľu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na tento deň výstrahu 2. stupňa pred vysokými teplotami.

18.07.2015 16:15 , aktualizované: 17:18
debata

Výstraha platí pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj. Meteorológovia pred horúčavami vystríhajú aj v takmer celom Banskobystrickom kraji, a vo viacerých okresoch Trenčianskeho a Košického kraja. Teploty tu môžu dosiahnuť 35 až 38 stupňov Celzia. Chladnejšie bude v Prešovskom a Žilinskom kraji a okresoch Spišská Nová Ves, Gelnica, Púchov, Považská Bystrica, Ilava a Brezno.

Na tomto území platí na nedeľu výstraha 1. stupňa a teploty sa môžu vyšplhať na 31 až 34 stupňov. Teplé budú i noci. Pre Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj i pre okresy Gelnica, Veľký Krtíš, Lučenec a Krupina platí výstraha aj v nočných a ranných hodinách, minimálna nočná teplota neklesne pod 20 stupňov Celzia.

SHMÚ: So silnými búrkami môžu byť spojené prívalové povodne

Silné búrky môžu v sobota v niektorých okresoch Slovenska spôsobiť povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sobotu vydal výstrahu 1. stupňa pred prívalovými povodňami v okresoch Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Rožňava, Poprad, Spišská Nová Ves a Gelnica. Lokálne sa môžu zvýšiť hladiny hlavne na malých tokoch.

Silné búrky meteorológovia očakávajú v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Gelnica, Rožňava, Spišská Nová Ves, Poprad, Liptovský Mikuláš a Ružomberok. Pre tieto okresy platí dnes do 17-hodiny výstraha 2. stupňa, napršať tu môže 30 až 50 milimetrov zrážok.

Pre okresy Kežmarok, Levoča, Stará Ľubovňa, Bytča, Dolný Kubín, Kysucké Nové Mesto, Martin, Námestovo, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Čadca a Žilina platí výstraha 1. stupňa pred búrkami, napršať tu môže 20 až 40 milimetrov zrážok.

debata chyba
Viac na túto tému: #horúčavy #SHMÚ #búrky #prívalové povodne #výstraha