Učiteľka mala ublížiť škôlkarovi

Petíciu za odstúpenie učiteľky materskej školy začali podpisovať ľudia v Považskej Bystrici. Rodičia trojročného chlapca tvrdia, že spôsobila ich synovi bolestivé zranenia, keď ho ťahala za nohu po koberci. Prípad vyšetruje polícia.

23.07.2015 19:57
debata (6)

Peter Papšo, otec zraneného chlapca, vraví, že o incidente sa dozvedel od iných detí zo škôlky, predškolákov. Učiteľka, ktorá je zároveň zástupkyňou riaditeľky Materskej školy na Šoltésovej ulici, vraj na dieťa kričala, potom ho chytila za nohu a ťahala po zemi cez celú miestnosť. Vyjadrenie od učiteľky sa denníku Pravda nepodarilo získať, momentálne je škôlka zatvorená.

„Na ľavej strane chrbta v oblasti lopatky mal zošúchanú, akoby spálenú pokožku, veľký odretý fľak. Na chrbtici má odretý každý stavec, má tam teraz chrasty. Chceli sme ísť na dovolenku, ale to pre zranenie neprichádza do úvahy. Chlapec má veľmi rád vodu, ale nemôžeme sa ísť kúpať, hoci kúsok od nás máme parádne kúpalisko. Inak by sme tam boli každý deň,“ povedal Peter Papšo.

Malý škôlkar má predpísaných 14 dní liečenia. Už mu dali dolu obväzy, ale nesmie do vody. Rodičia ho len narýchlo sprchujú, pretože sa nemôže dlho máčať.

Na základe záznamu z nemocnice, kam rodičia zaviezli zranené dieťa, sa prípadom začala zaoberať polícia. Podľa Pavla Kudličku z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne vyšetrovanie stále prebieha a momentálne k nemu nebudú poskytovať bližšie informácie. Incident sa stal minulý týždeň vo štvrtok, piatok bol posledný deň, keď bola škôlka otvorená. Znova začne fungovať až v septembri. Rodičia dúfajú, že učiteľka, ktorá mala zraniť malého chlapca, tam už nebude.

„Ja by som tam určite už svoje dieťa nedal, keby mala v škôlke ďalej učiť. Zbierame podpisy pod petíciu, uvidíme, aký postoj zaujme mesto. V tejto škôlke už aj v minulosti boli nejaké problémy, deti sa tam pred dvomi-tromi rokmi priotrávili liekmi, ktoré niektorá učiteľka nechala voľne ležať,“ pripomenul Papšo.

Zriaďovateľom materskej školy je mesto Považská Bystrica. Podľa jeho hovorkyne Ivety Kováčikovej je o tejto udalosti informované, zatiaľ však vyčkáva. „Keďže prípad v súčasnosti rieši polícia, mesto musí počkať na výsledky vyšetrovania a na základe nich vyvodí zodpovedajúce opatrenia,“ uviedla Kováčiková.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #škôlka #učiteľka