Požiare v okolí Palárikova prerušili vlakovú dopravu

Viac ako 30 hasičov už dve hodiny zasahuje medzi obcami Janov, Tvrdošovce a Palárikovo, kde pri železničnej trati vypukol požiar porastu.

13.08.2015 15:59 , aktualizované: 16:47
debata

Pri hasiacich prácach zasahujú hasiči zo Šale, Komárna, Nitry a niekoľko dobrovoľných hasičov z okolitých obcí. Požiar porastu pri železničnej trati sa rozšíril do dĺžky približne desať kilometrov.

Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Ako už informovala hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová, pre požiar zrušili osobnú vlakovú dopravu a meškať budú aj medzinárodné vlaky, ktoré jazdia na trase Bratislava – Nové Zámky – Štúrovo a rýchliky na trase Bratislava – Zvolen. Meškanie vlakov odhadli približne na 100 minút.

Ako upozornila Morháčová, vlaky pôjdu na Železničnú stanicu Trnovec nad Váhom. „ZSSK zabezpečuje náhradnú autobusovú dopravu, avšak pre túto mimoriadnu situáciu ZSSK odporúča cestujúcim, aby zvážili možnosť zabezpečenia si náhradnej individuálnej dopravy zo staníc Šaľa, Galanta alebo Trnovec nad Váhom,“ uviedla Morháčová.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #požiar