Bratislava predĺžila opatrenia pred horúčavami

Zľavnené vstupné na bratislavské Zlaté piesky či predĺžené otváracie hodiny mestských kúpalísk si budú môcť ľudia užiť ešte aj cez víkend. Ten má byť totiž ešte poriadne horúci, bratislavská radnica sa preto rozhodla predĺžiť opatrenia pri horúčavách.

14.08.2015 13:55
debata

Chýbať nebude ani cisterna s pitnou vodou na Hlavnom námestí, rozhorúčené ulice budú aj cez víkend chladiť kropiace autá. Informovala o tom Katarína Kohútiková z kancelárie primátora Bratislavy. Na prírodnom kúpalisku Zlaté piesky sa budú môcť návštevníci ešte cez víkend vykúpať za zľavnené vstupne dve eurá na osobu.

„Zľavnené vstupné sa týka len kúpaliska na Zlatých pieskoch a platí do nedele 16. augusta 2015 vrátane,“ upozorňuje Kohútiková. Ostatné mestské kúpaliská sú cez horúce dni otvorené až do 20:00. V tropické dni netreba zabúdať ani na dodržiavanie pitného režimu.

Smäd môžu obyvatelia i turisti zahnať pri cisterne s pitnou vodou, ktorá bude stáť aj počas víkendových dní na Hlavnom námestí v čase od 11:00 do približne 17:00. Osviežiť sa môžu ľudia aj v mestských fontánkach, ktoré sú rozmiestnené v ôsmich lokalitách v centre hlavného mesta. Pitnú fontánku možno nájsť na Panskej ulici, dve sú na Hviezdoslavovom námestí, ďalšie fontánky možno nájsť na Župnom a Hlavnom námestí, Námestí SNP, v Čitárni u Červeného raka a pri Prašnej bašte.

Mesto tiež vyšle do ulíc kropiace vozy, aby schladili rozpálené cesty a znížili prašnosť ciest. Opatrenia trvajú predbežne do nedele 16. augusta, potom by sa malo ochladiť. Opatrenia mesto zavádza v prípade, ak sa ortuť teplomera vyšplhá nad 33 stupňov Celzia.

Horúce letné počasie nás čaká ešte aj najbližší víkend. Teploty sa môžu vyšplhať na 36 až 38 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu 3. stupňa pred horúčavami. V sobotu platí výstraha pre celé územie Slovenska. V nedeľu platí najvyššia výstraha pre takmer celú republiku, okrem krajného severu, no i tu platí výstraha 2. stupňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #leto #opatrenia #extrémne horúčavy