Pre práce na bratislavskom Starom moste zastavia plavbu po Dunaji

Pre výstavbu Starého mosta v Bratislave sa nebudú môcť koncom augusta plaviť lode po Dunaji. V tom čase je naplánovaný ďalší výsuv konštrukcie.

17.08.2015 13:03
starý most, bratislava Foto: ,
Pohľad na Starý most počas rekonštrukčných prác.
debata

Opatrenie bude podľa Miroslavy Janušicovej z Dopravného úradu v Bratislave trvať od 27. augusta od 7:00 do 29. augusta do 23:00 v úseku od 1 867. do 1 868. kilometra. V tomto čase sa môžu po rieke plaviť len tie lode, ktoré budú pracovať na vysúvaní nosnej konštrukcie. Plavebné opatrenia sú aj na internetovej stránke Dopravného úradu.

V súčasnosti je nad Dunajom vysunutých 195 metrov konštrukcie mosta, konštrukciu začali montovať už aj na staromestskej strane Dunaja. Ďalších 70 metrov oceľovej konštrukcie plánujú z petržalskej strany vysúvať po zabetónovaní nového piliera 34, ktorý nahradí zbúrané piliere 3 a 4. Most sa dostane až na pilier pri staromestskej strane Dunaja. Podľa hovorkyne Bratislavy Ivany Skokanovej tento výsuv plánujú na konci augusta.

Prestavba Starého mosta je spolu s vybudovaním električkovej trate zo Šafárikovho námestia po Bosákovu ulicu súčasťou prvej etapy budovania Nosného dopravného systému v Bratislave. Starý most rekonštruuje Združenie MHD – Starý most, ktoré mesto vybralo vo verejnom obstarávaní. Je zložené z firiem Eurovia SK, Eurovia CS a SMP CZ. Projekt bude stáť 58,8 milióna eur bez DPH a je financovaný z eurofondov. Na financovaní projektu sa bude z 85 percent podieľať Európska únia, desať percent prispeje štát a päť percent zaplatí mesto. Podmienkou je, že projekt musí byť dokončený a vyfakturovaný do konca roka 2015.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #rekonštrukcia #Starý most