V osade došlo k hromadnej bitke, jedného z privolaných policajtov zranili

Jeden policajt utrpel zranenia pri zásahu v miestnej osade v obci Richnava v okrese Gelnica, kde sa v utorok večer pobilo približne 250 až 300 tamojších obyvateľov.

02.09.2015 13:54
debata (64)

Dav zaútočil aj na privolaných policajtov, ktorí museli vypáliť dva varovné výstrely do vzduchu. Jedného z policajtov zatiaľ neznámy páchateľ udrel niekoľkokrát päsťami do hrudníka, druhého zasiahla plastová fľaša naplnená tekutinou a spôsobila mu povrchové poranenie hlavy. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva v Spišskej Novej Vsi už začal trestné stíhanie pre prečin útoku na verejného činiteľa.

Útoku na políciu predchádzala roztržka medzi miestnymi obyvateľmi. Zdravotníci Rýchlej zdravotnej pomoci ošetrili na mieste dvoch zranených a následne ich previezli do nemocnice. Polícia zadržala a predviedla dve osoby pre podozrenie z trestného činu výtržníctva. Hlavného aktéra roztržky, ktorý je podozrivý aj z útoku na policajtov, umiestnili do cely policajného zaistenia. Incident polícia naďalej vyšetruje.

64 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #bitka #rómska osada #Richnava