Bratislava: Pochod za život obmedzí v nedeľu dopravu

Pochod za život obmedzí v nedeľu dopravu v Bratislave, pripraviť sa treba aj na zmeny v premávke MHD. Pochodujúci sa budú presúvať z Námestia SNP cez Štúrovu, Gorkého, Jesenského, Mostovú ulicu, Rázusovo nábrežie, popri Moste SNP a cez Staromestskú ulicu a Suché mýto na Námestie SNP.

16.09.2015 15:19
debata (25)

V nedeľu od približne 13:00 do 17:00 preto treba na týchto miestach počítať s obmedzeniami dopravy. Ako informovala Katarína Kohútiková z kancelárie primátora Bratislavy, hlavné mesto chce takýmto spôsobom zabezpečiť účastníkom podujatia bezpečný a plynulý prechod mestom.

Bratislavská radnica počíta s účasťou desiatok tisíc pochodujúcich. "Vzhľadom na tento obrovský počet ľudí musíme zabezpečiť plynulosť a bezpečnosť prechodu jednotlivých účastníkov, ale zároveň čo možno najmenej obmedzovať tých, ktorí sa pochodu nezúčastnia. Prosím teda cestujúcu verejnosť o trpezlivosť,“ uviedla hlavná dopravná inžinierka Bratislavy Tatiana Kratochvílová.

Pri výlukách budú pomáhať mestskí a štátni policajti i samotní organizátori Pochodu za život. Ulice v Starom Meste, kadiaľ budú účastníci pochodovať, budú v nedeľu uzavreté približne do 17:00. Ulice v Starom Meste opäť spriechodnia po skončení pochodu podľa pokynov dopravných policajtov.

Pochod za život v nedeľu 20. septembra obmedzí v hlavnom meste aj premávku MHD. Ako informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová, počas pochodu bude upravená premávka električiek i autobusov. Električky na linke číslo 3 budú jazdiť len po trase Rača – Vazovova, linka číslo 8 medzi Ružinovom a Vazovovou. Pri ceste do centra mesta tak bude najbližšia zastávka Vazovova, ktorá je vzdialená od prestupného uzla Blumentál približne 120 metrov.

Električky na linke číslo 4 z Dúbravky a Karlovej Vsi nebudú premávať. Vo východnej časti Bratislavy budú odklonené cez Zlaté piesky, Trnavské mýto, Vazovovu, Blumentál na Hlavnú stanicu. Zo smeru Dúbravka a Karlova Ves nebudú v čase pochodu premávať ani električky číslo 5 a 9, vo východnej časti hlavného mesta budú jazdiť len po skrátenej trase Ružinov – Vazovova a Rača -Vazovova. Linka číslo 6 pôjde po predĺženej trase až do Dúbravky a cez Karlovu Ves k Mostu SNP.

Upravená bude v čase pochodu aj premávka autobusov MHD v centre mesta. Linky č. 31 a 39 budú zabezpečovať prepojenie v centre mesta namiesto prerušených električkových radiál. Smerom na Trnavské mýto a Ostredky pôjdu tieto autobusy z Nábrežia arm. gen. L. Svobodu na Rázusovo nábrežie a obslúžia zastávku Most SNP, ďalšou zastávkou bude až prestupný uzol Blumentál.

Autobusy nebudú stáť na Zochovej ani na Námestí 1. mája. V smere k Cintorínu Slávičie údolie pôjdu linky č. 31 a 39 cez Radlinského a obslúžia zastávku Blumentál. Autobusy číslo 28 od Nového SND smerom do Devína a Devínskej Novej Vsi nebudú v čase pochodu obsluhovať zastávku Malá scéna a pod Mostom SNP budú stáť vo vnútri terminálu, ako linka č. 29. Autobusy č. 70 z Podunajských Biskupíc budú mať v centre mesta skrátenú trasu po Nové SND a naspäť pôjdu od zastávky Malá scéna na Dostojevského rade. Autobusy 80, 83 a 93 nebudú v smere do mesta stáť na Zochovej, Dopravný podnik odporúča cestujúcim prejsť na tieto linky na zastávku Hodžovo námestie.

Linka č. 95 pôjde po okružnej trase od zastávky Farského na Most SNP, Rázusovo nábrežie, Dostojevského rad, Landererovu a cez Most Apollo do Petržalky. Linka 95 neobslúži v čase dopravných obmedzení Muchovo námestie. Linka X13 pôjde odklonom cez Hodžovo a Kollárovo námestie na Ulicu 29. augusta, linka zastaví na všetkých zastávkach trolejbusov. V čase, keď sa budú účastníci Pochodu za život schádzať na Námestí SNP budú linky č. 3, 8 a X13 odklonené. Električky č. 4 a 9 premávajú obojsmerne cez Obchodnú, Radlinského a Vazovovu.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #MHD #Pochod za život