Oheň v Demänovskej Doline si vzal hotel a jeden ľudský život

Hasiči likvidovali v utorok požiar v hoteli Junior Jasná v Demänovskej doline v okrese Liptovský Mikuláš až do neskorých nočných hodí. Na hasení sa podieľalo viac než 60 hasičov.

06.10.2015 08:00 , aktualizované: 18:16
Jasná, požiar Foto:
Požiar v Jasnej, 6.0.2015
debata (21)

O aktuálnej situácií na mieste nešťastia médiá informovala Miroslava Ondrichová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline. Požiar, ktorý vypukol v utorok okolo pol štvrtej ráno, je podľa jej slov veľkého rozsahu. O život počas neho prišiel jeden z ubytovaných hostí, 64-ročný muž zo Žilinského okresu. Niekoľko ľudí, vrátane jedného dieťaťa, sa nadýchalo splodín.

V hotel v dobe vypuknutia požiaru nocovali učitelia aj turisti. Celkovo museli z objektu evakuovať vyše 130 osôb, pričom dve osoby za pomoci výškovej techniky. Podľa hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela na mieste zasahovali štyri posádky záchrannej zdravotnej služby. Šesť osôb, ktoré sa nadýchali dymu transportovali záchranári do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. „Všetci boli pri vedomí, išlo o štyroch mužov, jednu ženu a osemmesačné dieťatko. Dvoch ľudí museli ošetriť na mieste," uviedol Chmel.

Požiar v Jasnej, 6.0.2015
Požiar hotela v Jasnej, 6.10.2015.
+4Požiar hotela v Jasnej, 6.10.2015.

S požiarom bojovali hasiči z Liptovského Mikuláša a Liptovského Hrádku a následne aj hasiči z Ružomberku, Dolného Kubína, Tvrdošína, zo Záchrannej brigády Hasičského záchranného zboru v Žiline a z Popradu. Celkovo sa na hasení podieľalo vyše 60 hasičov. Na mieste okrem záchrannej zdravotnej služby zasahovala aj polícia a vyrozumení boli aj elektrikári a plynári. Príčinu vzniku požiaru bude podľa Ondrichovej zisťovať expertízna skupina. Všetky ubytované osoby z hotela sú umiestnené v susednom hoteli.

K tragickej udalosti sa vyjadrila aj spoločnosť, ktorá je vlastníkom spomínaného hotelového objektu v Demänovskej doline. Spoločnosť Hotely mládeže Slovakia, a.s., považuje za najtragickejšie vyhasnutie jedného ľudského života. "Je nám ľúto vzniknutej situácie, v tejto chvíli nemáme ani bližšie informácie o príčinách vzniku požiaru,“ uvádza v stanovisku Karol Klobušický, predseda predstavenstva spoločnosti.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #oheň #požiar #Demänovská dolina