Bizarný obrázok z Bratislavy. Prečo stála toaleta na ceste?

Toaleta uprostred cesty v širšom centre Bratislavy. Na prvý pohľad absurdná situácia, na ktorú nás upozornil náš čitateľ.

27.10.2015 13:00
mytna ulica toaleta na ceste rozkopavka Foto: ,
Toaleta stála na kovovej platni, ktorá prikrýva rozkopávku. Najmä v noci mala biela farba strechy upozorniť vodičov na prekážku v ceste.
debata (9)

Na Mýtnej ulici od Račianskeho mýta až po Slovenský rozhlas majú šoféri na jednosmernej ulici k dispozícii dva pruhy. Ulica je frekventovaná a podľa nášho čitateľa Norberta situáciu ešte skomplikovalo zúženie premávky tesne pred križovatkou do jedného jazdného pruhu. V tom druhom bola toaleta.

Na prvý pohľad bizarná situácia

Od minulého týždňa pracovala spoločnosť Kanal M.P.S. na havárii kanalizačnej prípojky. Pracovníci mali na mieste k dispozícii aj sociálne zariadenie, ktoré premávke neprekážalo. Dopravu na čas potrebný na práce zúžili do jedného jazdného pruhu. Po skončení dieru v zemi prikryli oceľovou platňou. V úseku bola znížená rýchlosť na 30 km za hodinu a na mieste zákaz zastavenia. Vodiči však nerešpektovali značky a nedodržiavali ani rýchlosť.

Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
mytna ulica toaleta na ceste rozkopavka
Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
mytna ulica toaleta na ceste rozkopavka

„Ľudia, ktorí bývajú na Mýtnej sa sťažovali na rezonanciu platne. Keď sa cez ňu prehnalo auto vznikal hluk. Pristúpili sme teda k ďalšiemu kroku a v snahe vyhovieť obyvateľom z okolia sme na daný úsek dali aj zábrany,“ vysvetlil konateľ spoločnosti Štefan Vrábel.

Niektorí šoféri však vedia na rovnom úseku poriadne dupnúť na plyn a zamestnanci spoločnosti v snahe, aby si vodiči zábranu všimli, premiestnili toaletu priamo na platňu. Má totiž bielu strechu a najmä v noci je lepšie viditeľná. Toaletu už odstránili. Mohol tak vzniknúť dojem, že obchádzka je na ceste pre sociálne zariadenie.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #toaleta #rozkopávka