Bratislava: Ranné zastupiteľstvo v Ružinove neobstálo

Poslanci bratislavskej mestskej časti Ružinov sa zrejme nevedia rozhodnúť, kedy chcú rokovať. V októbri totiž miestni poslanci presunuli začiatok rokovaní z popoludnia na deviatu hodinu ráno. Názor však zmenili a začiatok rokovania opäť vrátili na 14:00.

04.11.2015 10:30
debata

Pôvodne popoludňajšie rokovania sa rozhodli ružinovskí poslanci presunúť na ráno, nevyhovovalo im totiž, že často rokovali až do neskorých večerných hodín. Na októbrovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva preto tesnou väčšinou odhlasovali posunutie začiatku rokovania na 09:00. To sa však nepozdáva občanom mestskej časti, ktorí chceli vystúpiť pred poslancami. Uvoľniť sa totiž musia z práce.

Niektorí v utorok v rokovacej sále čakali už od rána, keďže však v rokovaní nebol presne stanovený čas pre vystúpenie občanov, k slovu sa dostali až podvečer v bode Rôzne. Iniciátor zmeny začiatku rokovania z popoludnia na ráno Jozef Matúšek to však vidí inak. Argumentuje, že ráno sú ľudia viac pripravení a majú viac energie. „Únava, sústredenosť či rozhodovanie – to nie sú srandy,“ hovoril Matúšek. Podľa neho ranné rokovania nie sú ojedinelé, 13 zo 17 mestských častí začína zasadnutia zastupiteľstiev tiež ráno.

Ružinovský poslanec Patrik Guldan síce pripúšťa, že únava pri popoludňajších rokovaniach môže zohrávať svoju úlohu, no neskorším začiatkom zasadnutí chce vyjsť v ústrety občanom, ktorí sa chcú na rokovaniach zúčastňovať. Spolu s poslancom Martinom Patoprstým preto navrhli, aby sa zasadnutia ružinovského zastupiteľstva začínali o 14:00 a občania dostávali slovo pravidelne o 17:00. Poslanci ich návrh schválili.

Utorňajšie rokovanie ružinovského zastupiteľstva sa začalo o 09:00. Na programe mali poslanci 16 bodov. Prerokovať sa im ich podarilo až po vyše deviatich hodinách.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ružinov #zastupiteľstvo