Súkromný investor chce v Piešťanoch postaviť plaváreň

Zámer postaviť v Piešťanoch plaváreň predstavil poslancom mestského zastupiteľstva Oskar Gaál. Od mesta požaduje prenájom pozemku, výstavbu by platil investor. Mestské zastupiteľstvo odporučilo primátorovi Milošovi Tamajkovi a členom pracovnej skupiny rokovať s možným investorom o podmienkach výstavby krytej plavárne v susedstve futbalového štadióna. Poslanci zároveň požiadali o predloženie výsledkov rokovaní v čo najkratšom čase.

20.11.2015 12:15
debata (1)

Krytý 25-metrový bazén s piatimi plaveckými dráhami a detským bazénom by mal stáť 2,5 milióna eur. Gaál po pripomienkach poslancov pripustil, že dráh by mohlo byť viac. Kapacita takejto plavárne je 40 osôb na hodinu, kapacita wellnessu rovnako.

V prípade vydania stavebného povolenia by Piešťanci mohli do roka plávať v novom bazéne. Išlo by o ekonomicky veľmi efektívny areál, ktorý by si mal na seba zarobiť. Priemernú výšku vstupného Gaál odhadol na 2,5 eura, ekonomiku by mala ťahať wellnes časť. Podobné projekty úsporných plaveckých bazénov ponúka Gaál aj niektorým ďalším mestám.

Výstavbu plaveckého centra s krytou plavárňou a exteriérovým kúpaliskom pripravovala v minulom volebnom období aj piešťanská radnica. O výstavbe bazéna, plaveckého centra aj akvaparkov sa v Piešťanoch hovorí už celé roky. Len v tomto roku svoj projekt termálneho kúpaliska na okraji Piešťan predstavil český podnikateľ Zdeněk Zemek a veľkolepý zámer výstavby akvaparku s desiatimi bazénmi v tesnom susedstve Piešťan po rokoch oprášila developerská spoločnosť Immocap group.

Piešťany, rodisko bývalej plaveckej jednotky Martiny Moravcovej, majú silné plavecké aj vodnopólové tradície. Momentálne si však musia vystačiť len s hotelovými bazénmi a počas letnej sezóny so starým kúpaliskom Eva.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kúpalisko #Piešťany #plaváreň