Pri bratislavskom Horskom parku vyrúbali stromy, polícia to preveruje

V areáli na Majakovského ulici v blízkosti Horského parku v Bratislave niekto vyrúbal 14 stromov. Občianski aktivisti upozorňujú, že ide o nelegálny výrub. Prípadom sa už zaoberá polícia.

26.11.2015 16:48
debata (2)

Stromy boli podľa hovorkyne bratislavského Starého Mesta Nory Gubkovej vyrúbané bez povolenia mestskej časti, miestny úrad prípad zadokumentoval a rieši ho už aj Okresný úrad Bratislava.

Občianski aktivisti zo združenia Mičurín, známi bojom o zachovanie rovnomenného kúpaliska v areáli Iuventy na Búdkovej ulici, upozornili aj na búranie skladu na Majakovského ulici. Podľa aktivistov za tým stojí investor, ktorý tu chce postaviť novú bytovku.

„Zatiaľ, čo sa kompetentní tvária, že hľadajú nové využitie areálu, niekto tu búra budovu štátu, údajne so súhlasom Ministerstva školstva, seká stromy a bagruje, podľa prvotných informácií, to všetko bez povolení Miestneho úradu Staré Mesto," upozorňuje združenie Mičurín.

Podľa hovorkyne Starého Mesta Gubkovej investor má stavebné povolenie ešte z roku 2007. No búranie skladu v areáli na Majakovského ulici Staré Mesto zatiaľ nepovolilo. Podľa Gubkovej stavebník poslal žiadosť o búracie povolenie 12. novembra, no úrad zatiaľ povolenie nevydal.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Horský park #Iuventa #nelegálny výrub