Sneženie spôsobilo košickej MHD iba menšie problémy

Nočné sneženie skomplikovalo dopravnú situáciu v Košiciach a menšie problémy mali aj spoje mestskej hromadnej dopravy. Ako informovala hovorkyňa košického dopravného podniku Michaela Karaffová, ťažký a mokrý sneh spôsobil problémy na rýchlodráhe do spoločnosti U. S. Steel Košice, kde ráno okolo piatej došlo k poškodeniu trolejového vedenia a zberača elektriny (pantografu) električky.

15.01.2016 12:44
debata (2)

„Električková doprava na tomto úseku bola zastavená, namiesto tejto trakcie dopravný podnik vypravil desať autobusov. Plná premávka na rýchlodráhe bola obnovená po deviatej,“ uviedla Karaffová. Doložila, že v skorých ranných hodinách došlo ku krátkodobému uviaznutiu autobusov na niektorých zastávkach v kopcovitom teréne (Cassovar, Sofijská).

V spolupráci s pracovníkmi firmy KOSIT, ktorí zabezpečujú zimnú údržbu komunikácií, v krátkom čase problémy odstránili. V MHD nezaznamenali žiadnu dopravnú nehodu, ani škodovú udalosť. Meškania sa pohybovali najviac do 15 minút.

Karaffová uviedla, že v súčasnosti je situácia v MHD už ustálená a vozidlá premávajú podľa cestovných poriadkov s maximálnym meškaním do päť minút . „V teréne máme pracovníkov, ktorí priebežne vykonávajú údržbu výhybiek a nástupných ostrovčekov. Pomocou mechanizmov odmetáme sneh z električkových zastávok, nástupištia následne dočisťujeme a posýpame,“ povedala Karaffová.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #Košice #MHD #sneženie