Cesty v Bratislavskom kraji sú mokré, avšak zjazdné

Bratislavský samosprávny kraj udržiava cesty II. a III. triedy v celkovej dĺžke 512 km a aj na 130 mostoch. Situácia na cestách v Bratislavskom kraji je stabilizovaná, informovala agentúru SITA hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman.

21.01.2016 13:06
debata

Ako ďalej pripomenula, cesty sú zjazdné, mokré a na niektorých miestach sú vrstvy kašovitého snehu. BSK udržiava cesty II. a III. triedy v celkovej dĺžke 512 km a aj na 130 mostoch.

Pre sneženie bolo od stredajšieho večera do dnešného rána v teréne viac ako desať mechanizmov. „V rámci dôležitosti prioritne udržiavajú hlavné ťahy, cesty, ktoré využívajú autobusy, horské úseky a úseky s nebezpečenstvom tvorenia závejov, snehových jazykov a námrazy,“ pokračuje hovorkyňa s tým, že ráno ešte vyslali tri mechanizmy na kontrolu horských úsekov Pezinská Baba, Zochova chata a Červený Kameň. „Operátorom na dispečingoch zatiaľ nenahlásili žiadne väčšie komplikácie,“ zhrnula Forman.

Zimnú údržbu v regióne zabezpečuje správca komunikácií, Regionálne cesty Bratislava. Firma zabezpečuje posyp vozoviek, službu a pohotovosť, zimné značenie a ochranu pred závejmi ako aj čistenie ciest po zimnej údržbe. Z cesty odstraňujú sneh a aj cestné prekážky. Pre zimnú sezónu 2015/2016 pripravili osemnásť mechanizmov, z toho štyri pre Záhorie, deväť pre územie Pezinka a päť pre oblasť mesta Senec.

Dispečing je v nepretržitej pohotovosti počas celej zimnej sezóny na centrále, ale aj na strediskách v Malackách, Senci a Pezinku. Pred zimou pripravili v štyroch skladových priestoroch v Bratislave, Senci, Pezinku a Malackách 730 ton posypovej soli.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #cesty #odhŕňač #stabilita