Prvú plaváreň v Petržalke kolaudujú, otvoria ju na jar

Nová plaváreň medzi Jiráskovou a Tupolevovou ulicou v bratislavskej mestskej časti Petržalka je dokončená a v súčasnosti ju kolaudujú. "Ide o zložité bazénové technológie, sauny aj reštauračnú časť, nevieme odhadnúť, ako dlho bude tento kolaudačný proces trvať," uviedla pre agentúru SITA tlačová tajomníčka Miestneho úradu Bratislava-Petržalka Michaela Platznerová. Mestská časť plánuje plaváreň pre verejnosť otvoriť v jarných mesiacoch.

21.01.2016 14:16
debata

„O tom, komu a za akých podmienok bude samospráva poskytovať zľavy ako aj výšku vstupného určia petržalskí poslanci v prevádzkovom poriadku plavárne,“ podotkla Platznerová. Plaváreň spojili s wellness svetom, ľudia budú mať k dispozícii 25-metrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový bazén, detský bazén a whirlpool pre relax v horúcej vode. Chýbať nebudú ani sauny a občerstvenie.

Samospráva predpokladá, že minimálne ročné náklady na prevádzku plavárne budú 600-tisíc eur, denná kapacita bude päťsto ľudí a jej personál by malo tvoriť 20–25 zamestnancov. Pre vodičov bude možnosť zaparkovať na štyroch parkoviskách s celkovou kapacitou 53 miest.

O petržalskej plavárni sa hovorí už niekoľko rokov, jej základný kameň však položili až začiatkom júla 2014. Pôvodne mestská časť predpokladala, že by plaváreň mohli otvoriť už v máji minulého roka. To sa však nepodarilo. Petržalský úrad sa pri výstavbe totiž stretol s viacerými nečakanými vecami, práce zdržiavala napríklad chýbajúca dokumentácia k starším rozvodom.

„To sa stalo aj na ploche, kde spoločnosť začala s výstavbou plavárne. Stavebník na jednom mieste odkryl v zemi časť starej kanalizácie, ktorá nebola v plánoch zakreslená, tú musel odstrániť z dôvodu kolidovania so základmi budovy. Na inom mieste bol zase vodovod umiestnený inde, ako to vyznačila Bratislavská vodárenská spoločnosť a časť museli tiež presunúť z dôvodu zasahovania do základov budovy,“ vysvetľovala vlani v máji Platznerová s tým, že tieto úpravy zdržali stavbu o niekoľko dní.

Výstavba plavárne stojí 4,2 milióna eur. Mestská časť si zobrala na výstavbu úver, dotáciu pre mestskú časť odsúhlasili aj poslanci Bratislavského samosprávneho kra­ja.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #úver #Petržalka #plaváreň #kolaudácia