Nemocnica v Trnave nezatvára dvere pred sestrami, ktoré odišli

Z Fakultnej nemocnice v Trnave odišlo na konci januára 56 sestier a pôrodných asistentiek, do konca februára chce odísť ďalších deväť. Nemocnica zatiaľ prijala šestnásť nových sestier, takže ich chýba štyridsať.

01.02.2016 11:14
debata (6)

Hľadať ich chcú pomocou inzerátov, ale aj v spolupráci s úradom práce. Vedenie nezatvára dvere ani pred sestrami, ktoré odišli.

"Pokiaľ by sa hlásili sestry naspäť, nemáme žiadny problém prijať ich. Samozrejme, budeme posudzovať kvalitu ich predchádzajúcej práce u nás, tiež zohľadníme prax a skúsenosti, tak ako je to štandardné pri prijímaní do zamestnania,“ povedal hovorca nemocnice Matúš Stračiak.

Najviac výpovedí bolo z kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny, gynekologicko – pôrodníckej kliniky a neurologického oddelenia. Fakultná nemocnica v Trnave už asi dva týždne podľa Stračiaka funguje v upravenom režime bez sestier, ktoré podali výpovede.

"Akútne stavy riešime ako predtým. Menšie zmeny môžu nastať pri plánovaných výkonoch, kde môžeme meniť program plánovaných operácií v rámci mesiaca. Zmeny sa však nedotknú komfortu pacienta,“ dodal hovorca.

Zatiaľ nie je potrebné pacientov z Trnavy presúvať do iných nemocníc. Pre prípady hromadných nešťastí má nemocnica pripravené traumatologické plány, aby dokázala zvládnuť každú takúto situáciu.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #zdravotné sestry #Protest sestier #výpovede sestier