Kratochvílová bude garantom parkovania v Karlovej Vsi

Bývalá hlavná dopravná inžinierka Bratislavy Tatiana Kratochvílová bude odborným garantom parkovania v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves. Riešiť bude dopravné problémy, ale aj zvýšenie bezpečnosti chodcov a cyklistov. Na oddelení dopravy a životného prostredia karloveského miestneho úradu bude pracovať od 15. februára.

03.02.2016 16:54
Tatiana Kratochvílová Foto: ,
Bývalá hlavná dopravná inžinierka Bratislavy Tatiana Kratochvílová.
debata (3)

Karlova Ves je podľa dopravnej inžinierky špecifická najmä komplikovaným parkovaním. „Mestská časť ho musí riešiť prioritne,“ ubezpečila Kratochvílová. Špecifickou v Karlovej Vsi je aj električková doprava, ktorá je nosným systémom mestskej hromadnej dopravy. Po jej modernizácii, ktorá by sa mala začať tento rok, sa podľa Kratochvílovej jej atraktívnosť ešte zvýši.

Stavebné práce na modernizácii električkovej trate by sa mohli začať tento rok. „Chceme električkovú dopravu zrýchliť, skvalitniť, aby bol lepší nástup a výstup. Skrášliť chceme aj prostredie. Trať zatrávnime, čím sa zníži hluk a bude to aj estetickejšie,“ povedal vlani v lete odborný referent z kancelárie bratislavskej hlavnej dopravnej inžinierky Peter Bánovec.

Úsek, ktorý budú modernizovať, sa začína pri tuneli a končiť sa bude na Damborského ulici, kde sa skončila modernizácia električkovej trate v Dúbravke. Najzávažnejším problémom v doprave mestskej časti je podľa Kratochvílovej bezpečnosť chodcov, ktorí sú najzraniteľnejší. „Najviac frekventovanou je križovatka Karloveská – Molecova, s čím súvisí aj dopravná nehodovosť, považujem za potrebné venovať sa hlavne tejto križovatke,“ uzavrela Kratochvílová.

Inžinierka Tatiana Kratochvílová, ktorá pracovala na Magistráte hlavného mesta Slovenskej republiky ako riaditeľka sekcie dopravy, odchádzala zo svojej funkcie v decembri minulého roka. Bývalá kandidátka na primátorku bola dopravným inžinierom hlavného mesta od 1. februára minulého roka a na poste nahradila Tibora Schlossera.

Po desaťmesačnom pôsobení vo funkcii sa Kratochvílová na svojom odchode s bratislavským primátorom Ivom Nesrovnalom dohodla. V minulosti pracovala aj ako vedúca oddelenia dopravy v mestskej časti Bratislava – Staré Mesto.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #parkovanie #Tatiana Kratochvílová #Karlova Ves