Cestári hlásia silné sneženie na liptovskej diaľnici D1

V takmer celom Žilinskom kraji sneží, všetky frekventované cesty aj horské priechody sú aktuálne zjazdné. Na liptovskej diaľnici D1 cestári upozorňujú na silné sneženie a zníženú viditeľnosť, miestami len do 100 metrov.

01.03.2016 17:12
debata

Kašovitý sneh hlásia aj na cestách okolo Rajca, Turčianskych Teplíc, Turzovky a Starej Bystrice na Kysuciach, Oravskej Polhory, Párnice a Lokce na Orave a Belej pri Žiline. Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest na horských priechodoch Makov, Čertovica, Huty, Fačkov, Semeteš, Príslop, Javorník a Huty treba počítať s jedeným až tromi centimetrami čerstvého alebo kašovitého snehu a je potrebné mať zimné pneumatiky.

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

debata chyba
Viac na túto tému: #D1 #cesty #sneženie #Žilinský kraj