Ďalší fekálny fantóm z Bratislavy skončil na polícii

Ženy v hlavnom meste si môžu vydýchnuť. Muža, ktorý v Bratislave napádal ženy močom a fekáliami, už policajti chytili. Útočníka zadržali ešte vo štvrtok dopoludnia a v ten istý deň ho aj obvinili.

25.03.2016 20:00
debata (24)

O ďalších podrobnostiach polícia zatiaľ mlčí. Obvineným má byť 41-ročný Bratislavčan Dušan, ktorý bol v minulosti partnerom známej slovenskej speváčky.

„Muž bol zadržaný a obvinený z trestného činu. Hneď ako to procesná situácia vo vyšetrovaní umožní, o prípade budeme verejnosť bližšie informovať. Všetky informácie, ktoré sme mohli poskytnúť, sme povedali,“ uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Podozrivého zatkli v treťom bratislavskom okrese, potom ho previezli na políciu v prvom okrese, kde bolo najviac útokov.

Z akého trestného činu Bratislavčana obvinili, policajti prezradiť nechcú, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania alebo ku komplikáciám. Momentálne na polícii prebiehajú procesné úkony, o ktorých sa verejnosť dozvie o niekoľko dní.

Zdroj blízky vyšetrovaniu pre Pravdu spresnil, že obvinený je vysokoškolsky vzdelaný muž z dobrej spoločnosti a okrem podnikateľských aktivít sa venuje aj fitnesu. Podľa psychológa Roberta Máthého je v takomto prípade ťažko bez vyšetrenia určiť, o čo ide.

„Avšak vzhľadom na vzdelanie a fakt, že nejde o prototyp jednoduchého človeka, by mohlo ísť o úchylku. Je to určitý spôsob sexuálneho správania, ktorým sa dotyčný uspokojuje. V človeku to nevznikne náhle, ale prejavuje sa oveľa skôr, len to nie je navonok vidno,“ myslí si psychológ.

Podľa neho sa nedá vylúčiť, že takýto muž by mohol zaútočil aj fyzicky. „Pokiaľ je to súčasť sadomasochistických praktík, toto je len jedna epizóda aktivít. Účelom je ponižovanie a spôsobiť nepríjemné pocity, ďalším krokom je spôsobiť bolesť,“ vysvetlil Máthé.

Zároveň dodal, že pravdepodobne muža mohol povzbudiť prvý prípad bratislavského fekálového fantóma, ktorý v meste vyčíňal od mája minulého roka a v rukách polície skončil až koncom novembra. Muž bol obvinený a v súčasnosti je vo väzbe.

Od začiatku tohto roka bratislavská polícia zaregistrovala 13 oznámení o útokoch fekáliami, väčšinou na zastávkach MHD. Minulú nedeľu polícia prijala až štyri oznámenia. V prvom a druhom bratislavskom okrese, Bratislavčan zaútočil na ženy močom.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #zatknutie