Stále nie je jasné, kedy bude na Slavíne múzeum

Minulý rok v máji ministerstvo obrany a mesto Bratislava prezentovali zámer zriadiť pod bratislavským Slavínom múzeum venované II. svetovej vojne. Pôvodný zámer bol, že by sa otvorilo ešte tento rok, či sa to podarí, ale nie je isté.

09.04.2016 12:46
debata (8)

Ako informovali z oddelenia komunikácie a marketingu kancelária primátora, mestská organizácia Marianum, ktorá má Slavín v správe, požiadala vo februári Úrad vlády SR o dotáciu 20 000 eur z rezervy predsedu vlády na zabezpečenie architektonickej štúdie.

Momentálne prebieha proces jej posudzovania, potvrdili z Úradu vlády SR. Táto štúdia je nevyhnutná na prípravu projektu. Projekt múzea by sa potom podľa mesta financoval z viacerých zdrojov, presnú výšku nákladov zatiaľ nevedia určiť.

Pod Slavínom by mala vzniknúť Stála expozícia oslobodzovania Slovenska v rokoch 1944 – 1945. V strede priestorov by malo byť podľa predbežných návrhov auditórium a po obvode budú umiestnené exponáty, z ktorých časť zabezpečí Vojenský historický ústav. V auditóriu by sa podľa návrhu mali konať prednášky a premietať dokumenty.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Marianum #Múzeum pod Slavínom #architektonická štúdia