S prácami na bratislavskom športparku Jama stále nezačali

So stavebnými prácami na športparku Jama na zanedbanej ploche v lokalite Tehelné pole v bratislavskom Novom Meste stále nezačali. Pôvodne chceli projekt ukončiť koncom apríla tohto roka, s výstavbou však začnú po ukončení verejného obstarávania na realizátora projektu.

11.04.2016 11:47
jama Foto:
V lokalite Tehelné pole v bratislavskom Novom Meste bude park, ktorý budú tvoriť multifunkčné ihrisko, tenisové kurty, cyklistická a inline dráha, fitnes prvky, chodníky, lavičky, verejné osvetlenie, jazierko a nová zeleň. Víťazný návrh je z ateliéru Baar.
debata (1)

V parku bude multifunkčné ihrisko, tenisové kurty, cyklistická a inline dráha, fitnes prvky, chodníky, lavičky, verejné osvetlenie, jazierko a nová zeleň. „Z Úradu vlády SR sa nám vrátila dokumentácia s pripomienkami k verejnému obstarávaniu. Tieto pripomienky vyhodnocujeme a snažíme sa ich zapracovať tak, aby sme v ďalšom kroku mohli začať s obstarávaním," uviedol hovorca mestskej časti Bratislava – Nové Mesto Marek Tettinger.

Dodal, že vybudovanie nového parku v centre mesta je nielen po technickej stránke mimoriadne náročný projekt. „Snažili sme sa v maximálnej miere zapracovať požiadavky miestnych obyvateľov, ochranárov, podmienky územného plánu, požiadavky dotknutých inštitúcií, ale aj majiteľov susedných pozemkov," pripomenul. „Zároveň sme museli rešpektovať požiadavky definované v nórskych fondoch, ako aj možnosti nášho rozpočtu," zhrnul novomestský hovorca.

Na projekt Jama získala novomestská samospráva približne milión eur z nórskych fondov, časť projektu budú financovať aj z finančných prostriedkov mestskej časti. Koľko peňazí dá na projekt bratislavské Nové Mesto, bude známe po verejnom obstarávaní.

Zámer vybudovať nový verejný park rieši mestská časť od polovice roka 2013. Mestské zastupiteľstvo vtedy zverilo areál bývalého štadióna do správy mestskej časti. Cyklistický štadión v bratislavskom Novom Meste zbúrali v roku 2010. Voľná plocha poslúžila najmä stavebníkom ako skladisko počas rekonštrukcie štadióna Ondreja Nepelu pred majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji, ktoré boli v hlavnom meste na jar 2011.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava - Nové Mesto #športpark #Jama