Proti čiernym skládkam v Bratislave pomôže špeciálny taxík

Dlhé rady v zbernom dvore, hromadiaci sa starý nábytok či čierne skládky, tieto a ďalšie problémy Bratislavčanov má pomôcť vyriešiť nová služba OLO TAXI. Spoločnosť OLO, ktorá doteraz prevádzkovala len jeden zberný dvor, prichádza s mobilným zberom objemného odpadu.

12.04.2016 14:29
nelegalna skladka, nelegalny odpad,... Foto:
Nová služba má pomôcť riešiť aj čierne skládky. (Ilustračné foto)
debata

Bratislavčania môžu službu využiť na odvoz materiálu, ktorý im doma dlho zavadzia a nevedia sa ho sami zbaviť, ako napríklad drevený a čalúnený nábytok, staré matrace či koberce. „Mobilný zberný dvor odvezie všetko, čo je možné spáliť v spaľovni. Služba však nie je určená na odvoz stavebného odpadu, elektrospotrebičov, biologicky rozložiteľného a nebezpečného odpadu,“ uviedla hovorkyňa OLO Beáta Humeniková. Stavebného odpadu sa ľudia môžu zbaviť napríklad v zbernom dvore na Starej Ivánskej ceste.

Okrem pomoci starším či zaneprázdneným ľuďom môže mobilná služba pomôcť predchádzať aj vytváraniu čiernych skládok a hromadeniu odpadu na sídliskách. „Obyvatelia veľkorozmerný odpad často umiestňujú na kontajnerových stojiskách, čím vzniká neporiadok okolo smetiakov. Správca nehnuteľnosti je potom povinný ho riešiť dočistením za poplatok,“ vysvetlila Humeniková. Mobilný zber podľa nej nemusí definitívne vyriešiť dlhé rady v zberných dvoroch a ďalšie problémy, ale má pomôcť s ich zmiernením ako doplnok k regulárnemu zbernému dvoru.

Cena za službu je 25 eur a zahŕňa dopravu, náklad odpadu vyloženého pred domom, odvoz, vyloženie a ekologickú likvidáciu. Mobilný zber je k dispozícii každý deň od pondelka do soboty, konkrétny čas závisí od telefonickej alebo e-mailovej dohody. Službu OLO vykonáva len na území hlavného mesta, oproti bežnému zbernému dvoru tu však neplatí podmienka, že občan musí mať trvalý pobyt alebo byť vlastníkom nehnuteľnosti v Bratislave.

Špeciálny taxík si môžu záujemci objednať buď mailom na olotaxi@olo.sk alebo telefonicky na Oddelení služieb zákazníkom, na čísle 02/ 50 110111.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #odpad #skládky #OLO