Karlova Ves získala povolenie na výstavbu lodenice

Bratislavská mestská časť Karlova Ves získala právoplatné stavebné povolenie na výstavbu novej lodenice v Karloveskej zátoke. Po vysúťažení zhotoviteľa by ju mohli začať stavať koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka.

14.04.2016 12:39
debata

Trojpodlažná lodenica by mohla začať slúžiť športovcom a aj verejnosti pred letom 2018. Karloveský hovorca Branislav Heldes pripomenul, že lodenicu bude mestská časť financovať z peňazí, ktoré má z predaja pozemkov na tomto mieste. Koľko bude nová lodenica stáť, zatiaľ nechce samospráva prezradiť.

Podľa Štatútu hlavného mesta sa pri predaji nehnuteľného majetku, ktorý je zverený do správy mestskej časti, rozdelil výnos z predaja pozemkov v zátoke v pomere 60 percent pre mestskú časť a 40 percent pre mesto. Mestskí poslanci v minulosti schválili, aby aj finančné prostriedky z predaja pozemkov patriace mestu išli na výstavbu lodenice. „Toto sa dodnes nestalo. Na pozemkoch už pritom stojí dvojica bytových domov,“ spomenul Heldes.

Hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová uviedla, že tento problém vznikol ešte v rokoch 2008/2009 a je to ďalší príklad toho, ako nesystémovo mesto riadili v minulom období. „V súčasnosti vedenie hlavného mesta posudzuje všetky právne náležitosti, rovnako ako genézu vývoja tohto problému v snahe nájsť riešenie. O výsledkoch budeme informovať,“ zhrnula Skokanová.

Okrem lodenice je stavebné povolenie aj na nekryté verejné parkovisko, cestu a chodníky pre ľudí. Riešením je napojenie navrhnutej cesty na existujúcu komunikáciu. Kapacita parkoviska je podľa stavebného povolenia, ktorý Karlova Ves zverejňuje na svojej oficiálnej internetovej stránke, dvanásť miest. Ďalším bodom je návrh chodníkov, ktoré budú slúžiť na spojenie pre chodcov, najmä pri vstupe do lodenice od ulice Karloveské rameno. V stavebnom povolení ďalej uvádzajú, že cestu, ktorú navrhujú, od zelene oddelia betónovým obrubníkom, rovnako ním oddelia aj chodník. Cestu a chodníky plánujú dokončiť do 31. decembra 2017, ak nebude stavebník stíhať, o predĺženie požiada stavebný úrad.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Lodenica #Karlova Ves