Dopravný podnik Bratislava vráti peniaze vybranej skupine cestujúcich

Dopravný podnik Bratislava (DPB) začne od 1. mája vracať zaplatenú sumu za predplatný cestovný lístok pre vybrané skupiny cestujúcich.

27.04.2016 14:37
integrovana doprava, Bratislava Foto: ,
Archívna snímka.
debata

Mestskí a krajskí poslanci na svojich zastupiteľstvách schválili opätovné zavedenie 100-percentnej zľavy na cestovanie pre vybrané skupiny. Tá sa vzťahuje na cestujúcich, ktorí majú trvalý pobyt v Bratislavskom samosprávnom kraji a sú držiteľmi bezkontaktnej čipovej karty pre držiteľov preukazov ŤZP, diamantovej Janského plakety a účastníkov protikomunistického odboja a politických väzňov a ich príbuzných.

Dopravný podnik zároveň upozorňuje na to, že v prípade, že nemajú vybavenú bezkontaktnú čipovú kartu, ktorá je podmienkou na využívanie 100% zľavy pri cestovaní, musia si zakúpiť zľavnený cestovný lístok, nakoľko v tomto prípade cestujú na 50% zľavu.

Dopravný podnik bude peniaze vracať formou poštovej poukážky. Vybrané skupiny cestujúcich ju môžu očakávať po 15. máji, najneskôr do konca júna. Nie je teda potrebné, aby sa dostavili na predajné miesta DPB.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #ŤZP #DPB #zľavy #BID