Bratislava dá v tomto roku na zeleň 1,5 milióna eur

Hlavné mesto SR Bratislava dá v tomto roku na o zeleň v meste 1,5 milióna eur, informoval o tom bratislavský primátor Ivo Nesrovnal. "Stromy, ktoré vysádzali v 50. a 60. rokoch, dosiahli vrchol svojej životnosti," povedal Nesrovnal s tým, že sem okrem výsadby a starostlivosti o zeleň patrí aj udržiavanie čistoty v meste.

28.04.2016 15:00
debata (7)

Primátor ďalej poznamenal, že mesto pripravilo opatrenia, ktorými chce situáciu s mestskou zeleňou vyriešiť. „Vytvoríme tím odborníkov, ktorí budú pripravovať plán starostlivosti o zeleň,“ spomenul Nesrovnal. Skupina pod vedením hlavnej architektky zadefinuje nový udržateľný plán rozvoja a údržby zelene. Zaoberať sa budú tým, ako sa o zeleň dobre starať a aj tým, akú zeleň a v ktorých lokalitách sadiť. Nesrovnal tvrdí, že za každý vyrúbaný chorý strom v meste zasadia dva nové a zdravé stromy.

„Budeme robiť všetko pre to, aby mali električkové radiály zelený koberec tak, ako to poznáme z Ružinova,“ zhrnul opatrenia a podotkol, že developerov bude presviedčať, aby mali stavby v Bratislave zelené strechy, ktoré tvoria kyslík. Podľa neho, magistrát bude v starosti o zeleň koordinovať aj bratislavské mestské časti a Bratislavský samosprávny kraj, aby v meste napríklad jednotne kosili.

Oddelenie životného prostredia a mestskej zelene bratislavského magistrátu sa stará o vyše 3,5 milióna metrov štvorcových pozemkov, na ktorých zabezpečuje pravidelnú údržbu ako kosenie trávy, hrabanie lístia, orezy stromov a kríkov i vysádzanie kvetinových záhonov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #zeleň