Pracovníci michalovskej firmy v spore s vedením

Asi 3-tisíc zamestnancov spoločnosti Yazaki Wiring Technologies Slovakia s.r.o. v Michalovciach rozčúlila informácia o zákaze používania toaliet 30 minút pred skončením smeny.

29.04.2016 17:56
debata (46)

Informácia sa objavila aj na sociálnej sieti a podľa informácií manažérky oddelenia ľudských zdrojov vo firme Ivety Veľasovej pochádza z neoficiálneho dokumentu firmy, ktorý slúži iba na interné účely.

Žiadny zákaz používania toaliet v akomkoľvek čase vo firme nariadený podľa Veľasovej nebol, spoločnosť len hľadá možné riešenia na zlepšenie pracovnej disciplíny zamestnancov, ktorí vraj svoje pracoviská pred koncom pracovnej smeny často opúšťajú skôr ako im uplynie riadny pracovný čas.

Predseda odborov vo firme Ľuboslav Kračanský priznal, že vo firme majú dlhodobo problémy s pracovnou disciplínou, no informácie o zákaze používania toaliet boli len zle interpretované. „Kto na toaletu potrebuje ísť, povie to predákovi a ten ho pustí. Ide len o to, aby predák vedel, kde sa jeho ľudia nachádzajú,“ informoval Kračanský.

Michalovská spoločnosť je súčasťou korporácie Yazaki Corporation, ktorá je svetovým lídrom vo výrobe a vývoji automobilových energetických a dátových riešení. Pobočky má v 34 krajinách a zamestnáva celkovo 200-tisíc ľudí.

© Autorské práva vyhradené

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Michalovce #Yazaki Wiring Technologies Slovakia