Majáles v Bratislave opäť ponúkne sériu koncertov a ďalších akcií

V Bratislave už vo štvrtok štartuje deviaty ročník obľúbeného viacžánrového festivalu. Počas troch dní do soboty večera prinesie Bratislavský majáles na Tyršovo nábrežie na pravom dunajskom brehu sériu živých koncertov, diskusie, trh s ručne vyrobenými produktmi aj tradičný ohňostroj.

04.05.2016 15:18
BRATISLAVA: Bratislavský majáles 2015 Foto: ,
Český spevák a herec Václav Neckář počas vystúpenia v rámci Bratislavského majálesu 2015.
debata

Koncertný program majálesu sa začne vo štvrtok 5. mája krátko pred 17:00 a otvorí ho rocková formácia The Paranoid a Bazztaarklan z Moravy. Po nich bude hlavné pódium patriť trom formáciám bratislavskej nezávislej hudobnej scény – Talkshow, Longital a Saténové ruky. Piatok 6. mája od 17:00 vystúpi raperská dvojica Tóno S. & Beyuz, nitriansky jazzový big band Swingless Jazz Ensemble, ktorý sa so svojím swingovým repertoárom predstavil už na hlavnom pódiu Pohody. Hlavný sobotný koncertný program odštartuje krátko po 15:00 poľské ska a reggae zoskupenie Paprika Korps, zážitok sľubuje aj koncert Petra Lipu s pesničkami na texty Milana Lasicu. Nasledovať bude český pesničkár Xindl X (vlastným menom Ondřej Ládek) so sprievodnou kapelou. Koncertné finále festivalu bude patriť skupinám Polemic a Hex.

Súčasťou tohtoročného Bratislavského majálesu budú opäť viaceré sprievodné akcie ako kreatívny trh Májový džem Vol. 4, ktorý sa tešil v minulých ročníkoch veľkému záujmu. Májový džem prinesie aj v tomto roku možnosti prezentácie slovenského handmade umenia, dizajnu, módy či dobrého jedla. Svoj stan bude mať na majálese aj Café Európa – priestor na diskusiu o témach, ktoré sa týkajú jednotlivca, ale majú európsky rozmer.

Pohľad na Bratislavský hrad počas ohňostroja na... Foto: SITA, Ján Slovák
BRATISLAVA: Bratislavský majáles 2015 Pohľad na Bratislavský hrad počas ohňostroja na záver Bratislavského majálesu 2015.

V programe nechýba ani cyklojazda určená všetkým hobby cyklistom Župná dvadsiatka, detská zóna CENTROP Park s programom pre deti aj dospelých, výstava historických fotografií s názvom 130 rokov zásobovania Bratislavy pitnou vodou, Korunovačný stánok BTB s degustáciou vín ako aj stánky viacerých občianskych aktivít. Vyvrcholením festivalu bude takmer desaťminútový ohňostroj z plavidla uprostred Dunaja s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka Johana Straussa Na krásnom modrom Dunaji.

Bratislavský majáles pripravili v spolupráci s viacerými partnermi z verejného, komerčného i neziskového sektora Hlavné mesto SR Bratislava, Bratislavský samosprávny kraj, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a Bratislava Tourist Board.

Vstup na všetky podujatia je (dobro)voľný.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Majáles