Ekonómku navrhli obžalovať zo sprenevery

Polícia ukončila vyšetrovanie sprenevery na základnej škole v Kysuckom Novom Meste. Bývalú ekonómku, ktorá školu roky pripravovala o desaťtisíce eur, navrhol vyšetrovateľ obžalovať.

05.05.2016 13:00
debata (1)

„Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vyšetrovanie pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu sprenevery skončil a spis predložil  prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvinenú ženu,“ informoval policajný hovorca Radko Moravčík. Ak 59-ročnej žene dokážu vinu aj pred súdom, hrozí jej 10– až 15-ročné väzenie.

Riaditeľ školy prípad oznámil na polícii vlani v októbri, hneď ako spolu s bankou zistili pondozrivé a neoprávnené prevody peňazí zo školského účtu. Pri počiatočných zisteniach malo chýbať približne 50-tisíc eur, no suma narástla na vyše 240-tisíc eur, pretože sa preverovali aj ďalšie podozrivé transakcie od roku 2008. Žena, ktorá mala školské peniaze prelievať cez internetbanking na rodinné účty, už v škole nepracuje. Tvrdila, že za jej konaním sú rodinné problémy, ktoré súviseli s vydieraním. Škola sa jej konaním ocitla vo veľkých finančných problémoch a koncom vlaňajška muselo škole poskytnúť peniaze mesto z rezervy. Na výplaty pre zamestnancov školy totiž chýbalo vyše 47-tisíc eur.

Prokurátor o ďalšom postupe v prípade bývalej školskej ekonómky rozhodne zrejme do konca mája. „Prokurátor okresnej prokuratúry po preskúmaní spisového materiálu rozhodne o ďalšom postupe podľa trestného poriadku,“ uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisarik.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #Policajný zbor #bankové prevody