Nové postele zvýšia pohodlie pacientov

Pacienti geriatrického oddelenia zvolenskej nemocnice budú mať väčšie pohodlie. Umožní im ho dvadsať nových polohovateľných postelí. Nemocnica do nich investovala 20-tisíc eur.

07.05.2016 11:00
zvolen, postele, nemocnica Foto:
Nové polohovateľné postele vo Zvolenskej nemocnici.
debata

Okrem zvýšenia komfortu pacientov polohovateľné postele znížia aj fyzickú námahu zdravotníckeho personálu pri obsluhe. Ich súčasťou sú matrace, ktoré majú významný vplyv na prevenciu vzniku preležanín.

„Prednosťou týchto postelí je predovšetkým polohovateľnosť chrbta, nôh a hlavy pacienta a ich výšková nastaviteľnosť. Matrace sú vyrobené z materiálov, ktoré sa dokážu najlepšie prispôsobiť telu a obmedzia protitlak, ktorý spôsobuje bolesti a časté otáčanie sa na matraci,“ priblížila Marta Csergeová, hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorú patrí Nemocnica Zvolen.

Geriatrické oddelenie slúži pacientom nad 65 rokov. Jeho zámerom je zabezpečiť im rýchlu diagnostiku, poskytnúť adekvátnu liečbu a zabezpečiť vhodné prostredie.

„Naším prvoradým cieľom je poskytovať čo najlepšiu odbornú zdravotnú a ošetrovateľskú starostlivosť s ohľadom na individuálne potreby našich pacientov. Polohovateľné postele im prinesú oveľa lepší komfort,“ uviedla vedúca sestra geriatrického oddelenia Gabriela Hricišinová.

Oddelenie ročne hospitalizuje viac ako 3300 pacientov. Má 86 lôžok v dvoj a trojlôžkových izbách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #posteľ #Zvolen #geriatrické oddelenie