Park na Námestí hraničiarov skolaudujú v polovici mája

Park na Námestí hraničiarov v bratislavskej mestskej časti Petržalka oficiálne skolaudujú v polovici mája.

06.05.2016 12:31
debata

„Obhliadka bola vykonaná v polovici apríla, všetky rozhodnutia boli vydané a čaká sa na ich právoplatnosť,“ povedal zástupca petržalského starostu Ján Bučan. V parku sú nové chodníky, lavičky, pribudla aj zeleň a odpadkové koše. Dokončený park už dlhšie slúži ľuďom aj napriek tomu, že ešte nie je skolaudovaný. Kolaudácii bránili zistené drobné nedostatky, ktoré mestská časť reklamovala. „Zhotoviteľ ich priebežne odstraňoval, zimná sezóna proces trochu zdržala,“ pokračuje Bučan.

O čistotu a poriadok v parku sa stará Miestny podnik verejnoprospešných služieb. Starajú sa o pravidelné vysýpanie košov, kosenie trávy a zametanie spevnených plôch. Zelené plochy v parku zavlažujú automatickým zavlažovacím systémom zo studne, ktorú pre tento účel v rámci rekonštrukčných prác vykopali.

Rekonštruovať park na Námestí hraničiarov začali v roku 2014. Petržalka získala na tento účel z Nórskeho finančného mechanizmu 172-tisíc eur, celkové náklady na rekonštrukciu parku sú 220-tisíc eur. Samospráva v roku 2012 obnovila Vlastenecké námestie a o rok neskôr námestie v Ovsišti. Opravy všetkých troch predstavujú investíciu viac ako pol milióna eur. Z vlastného rozpočtu dala mestská časť takmer 200-tisíc eur, ostatné prostriedky sa jej podarilo získať z rôznych fondov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Petržalka #park #Námestie hraničiarov