Štartuje banskobystrický cyklobus

Banskobystrický cyklobus začína svoju jubilejnú piatu sezónu. Premávať začne v sobotu 14. mája. Cyklisti ho budú môcť využívať počas víkendov a sviatkov až do konca septembra.

10.05.2016 16:00
cyklobus, Foto:
Banskobystrický cyklobus bude premávať už piatu sezónu.
debata

Stanice zostávajú nezmenené. Odchádzať bude zo Strieborného námestia v Banskej Bystrici na Kráľovu studňu, Donovaly a Šachtičky.

„Naším cieľom je sprístupniť cyklistom čo najviac z niekoľkých stoviek kilometrov značených cyklotrás, plných nádherných scenérií. Ich jednoduchá dostupnosť priamo z mesta, aj vďaka cyklobusu, je do veľkej miery raritou,“ povedala Daniela Chrančoková z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko, ktorá cyklobus zabezpečuje v spolupráci s mestom Banská Bystrica. Ku každému cestovnému lístku cyklisti dostanú zadarmo cyklomapu regiónu.

Centrum Banskej Bystrice je svojou prístupnosťou pre cyklistov v slovenských podmienkach jedinečné. Plánované sú viaceré cyklotrasy, vedúce územím mesta.

Koncom minulého roka bol otvorený prvý úsek rodinnej cestičky medzi Zvolenom a Sliačom v dĺžke päť kilometrov. Pokračovať by mala až do Banskej Bystrice s celkovou dĺžkou 22 kilometrov.

Tesne pred otvorením sú BB trials – Laskomerské singletraily. Vznikajú na starých lesných chodníkoch a sú prispôsobené pre jazdu na horskom bicykli tak, aby priniesli zmes atraktívneho jazdenia na prírodných singletrailoch, doplnených o umelo vytvorené prekážky, ako sú terénne vlny, klopené zákruty alebo skoky.

Novovznikajúci Ebike region má ambíciu prepájať ubytovacie zariadenia a atraktivity v regióne s cyklotrasami, cyklonabíjačkami, servisnými stanicami a informačnými bodmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cyklisti #cyklobus