Nový výbeh pre psov chce Petržalka budovať v lete

Tretí oplotený výbeh pre psov v bratislavskej mestskej časti Petržalka plánuje samospráva vybudovať počas tohtoročného leta na Vyšehradskej ulici.

11.05.2016 13:33
debata

Dva výbehy pre psov v Petržalke sa osvedčili, preto v tom chce mestská časť pokračovať, uviedol zástupca petržalského starostu Ján Bučan. V tohtoročnom rozpočte na ďalší psí park petržalskí poslanci vyčlenili 20-tisíc eur. Cieľom výbehov pre psov je venčenie psov bez vôdzky a bezkonfliktné spolužitie chovateľov psov s ostatnými obyvateľmi mestskej časti.

Podľa Bučana Petržalka ročne na dani za psa vyzbiera viac ako 180-tisíc eur, v tomto roku je to 186-tisíc eur. „Peniaze sa používajú na budovanie výbehov pre psov, na služby súvisiace s vyprázdňovaním, dopĺňaním vreciek a osadením košov na psie exkrementy,“ pokračuje zástupca starostu. V súčasnosti majú v mestskej časti nahlásených približne 5 580 daňovníkov, ktorí majú v mestskej časti prihláseného psa. „Pre každého z nich je k dispozícii rolka s 350 kusmi vreciek na exkrementy, ktoré si môžu ľudia vyzdvihnúť na petržalskom úrade,“ doplnil Bučan s tým, že je aj veľa psov, ktorých v Petržalke neprihlásili.

Prvý oplotený psí park v Petržalke otvorili v septembri 2014 medzi Rusovskou cestou, Wolkrovou ulicou a Panónskou cestou. Šesťdesiatšesťárový pozemok tvorí hlavne trávnatá plocha a na 800 metroch štvorcových je vybudované cvičisko pre psy. Vstup do výbehu je od Panónskej cesty z podchodu pod Rusovskou cestou, aj od križovatky Rusovská – Wolkrova. Od minulého roka majú obyvatelia k dispozícii aj výbeh pre psov na Holíčskej ulici. Petržalčania ho vybrali v hlasovaní o použití prostriedkov z participatívneho rozpočtu. Jeho plocha má rozlohu 1 059 metrov štvorcových, rekonštrukcia výbehu stála približne 14 000 eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Petržalka #výbeh