Zničené ihrisko v Petržalke nahradia parkovacie miesta

Zničené detské ihrisko v bratislavskej mestskej časti Petržalka nahradia nové parkovacie miesta. Ako ďalej informovala Michaela Platznerová z petržalského miestneho úradu, tridsať nových parkovacích miest vznikne na Markovej ulici na dlhodobo nevyužívanom ihrisku.

09.06.2016 15:16
debata (1)

„S prácami by mala zmluvná spoločnosť začať v najbližších týždňoch. Budovanie miest pre parkovanie iniciovali obyvatelia okolitých bytoviek,“ pokračuje s tým, že zmenu mestská časť preverila anketou, keď sa za nové možnosti parkovania vyjadrila väčšina dotknutých obyvateľov. Platznerová podotkla, že na jeseň nové parkovisko doplní zeleň, ktorú určí oddelenie životného prostredia petržalského miestneho úradu.

Prebudovanie bývalého ihriska na Markovej si vyžiadali obyvatelia, spísali aj petíciu a projekt sa dostal do Registra podnetov. Rekonštrukcii na Markovej ulici predchádzalo vyrovnanie pozemku s hlavným mestom. To trvalo dlhšie, preto mestská časť medzi 96 dotknutými bytmi opäť urobila anketu. „Vyjadrilo sa 62 bytov, z nich vyše 50 trvalo na prebudovaní asfaltovej plochy na parkovisko s prístupovou cestou,“ spomenula.

O možnosti prestavby niektorých nevyužívaných detských ihrísk na parkovacie miesta miestni poslanci rokovali prvý raz už v roku 1999. Vtedy Petržalka evidovala 149 verejných detských ihrísk, 90 percent z nich bolo zanedbaných a neudržiavaných. Poslanci sa uzniesli o ponechaní tretiny z nich s tým, že ich mestská časť postupne zrevitalizovala.

“Petržalka disponuje niekoľko rokov nevyužívanými asfaltovými plochami, ktoré by mohli obyvatelia použiť napríklad ako parkovacie miesta. Našou snahou je vrátiť týmto plochám zmysel. V lokalitách, kde je akútny nedostatok parkovacích miest a kde to podmienky územne aj technicky umožnia, budeme postupne meniť tieto plochy na verejné parkoviská," uviedol starosta Petržalky Vladimír Bajan.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Petržalka #parkovanie