Elektronické cestovné lístky chcú spustiť cez leto

Elektronický jednorazový cestovný lístok si cestujúci budú môcť kúpiť vo vozidlách bratislavskej mestskej hromadnej dopravy, v prímestských autobusoch Slovak Lines a na železničných zastávkach integrovaného dopravného systému v kraji.

14.06.2016 16:10
MHD, autobus, dôchodca Foto: ,
Spustenie predaja elektronických jednorazových lístkov v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji je naplánované na toto leto.
debata

Predaj elektronických jednorazových lístkov v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji (IDS BK) plánujú spustiť počas tohto leta. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Bratislavskej integrovanej dopravy Eva Kukurová. Elektronický jednorazový cestovný lístok si cestujúci budú môcť kúpiť vo vozidlách bratislavskej mestskej hromadnej dopravy, v prímestských autobusoch Slovak Lines a na železničných zastávkach na území IDS BK.

Najskôr si cestujúci zvolí druh požadovaného cestovného lístka a priloží svoju bezkontaktnú čipovú kartu na displej označovača. Potom označovač z elektronickej peňaženky na bezkontaktnej čipovej karte stiahne cenu za lístok a cestovný lístok zapíše do čipu karty. „Cestujúcich budeme o termíne zavedenia nových cestovných lístkov, ktoré budú o desať percent lacnejšie ako jednorazové papierové cestovné lístky, vopred informovať,“ povedala generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy, a.s. (BID) Zuzana Horčíková.

Kukurová pripomína, že v súvislosti s ich zavedením sa od začiatku júla cestujúci stretnú na obrazovkách označovačov lístkov s novým vizuálom. „Pre cestujúcich to pri označovaní lístkov nebude predstavovať žiadnu zmenu,“ spomenula hovorkyňa BID s tým, že v súčasnosti robia testovanie softvérových aplikácií u dopravcov. Tie budú postupne inštalovať do označovačov na predaj elektronických jednorazových cestovných lístkov vo vozidlách a železničných staniciach zahrnutých do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji. Zároveň podľa Kukurovej umiestňujú posledných desať kusov označovačov na železničných staniciach Veľký Biel, Železná studnička a na Hlavnej stanici v Bratislave.

Tretiu etapu Integrovanej dopravy v Bratislavskom kraji spustili vlani v novembri. Pre ľudí to znamená, že na jeden cestovný lístok môžu v rámci Bratislavského kraja cestovať spojmi Dopravného podniku Bratislava, autobusového prepravcu Slovak Lines a Železničnej spoločnosti Slovensko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #cestovné lístky #mestská hromadná doprava