Mičinský pitvor otvorí dvere umeniu

Hudba a divadlo sa udomácnia na tri dni v Hornej Mičinej neďaleko Banskej Bystrice. Už dnes tu otvoria prvý ročník festivalu Mičinský pitvor.

17.06.2016 15:00
Akvabatolarium Foto:
Mokré predstavenie Akvabatolárium.
debata

Divadelno-hudobný festival odštartuje o 16.00 hod. pozvánkou, ktorou bude sprievod Banskou Bystricou. Na Námestí SNP predvedie svoje unikátne Vysoké Snění pražské Divadlo V.O.S.A. Theatre. Potom sa už dianie presunie do Hornej Mičinej, kde o 18.00 hod. na obecnom námestíčku otvoria samotný festival.

V programe prvého festivalového dňa je koncert Katky Koščovej o 18.30 hod. a kapely Neřež v kultúrnom dome, po ňom o 20.15 hod. sa na miestnom ihrisku predstaví V.O.S.A. Theatre.

Jedny zo svojich dverí otvorí Mičinský pitvor v sobotu na ihrisku už o 11.00 hod. Otvorené budú takmer päť hodín predovšetkým pre deti. Čaká na ne Detský blok, v ktorom sa môžu tešiť na interaktívne mokré predstavenie Akvabatolárium v podaní Bábkového divadla na Rázcestí či rozprávku Polepetko Divadla Clipperton. Čaká ich tiež šašo Fjodor, CirKus-Kus a ich cirkusová škola, žonglérske duo Bratři v tričku a ich Malíři. Chýbať nebudú ani tvorivé dielničky a rôzne súťaže.

Bohatý popoludňajší program v šapitó otvoria o 15.00 hod. DoHaDy s herečkou Kristínou Farkašovou a moderátorom Richardom Sanitrom. O 16.30 hod. v kultúrnom dome uvedie Divadlo Ívery Čechovove Pytačky, po ňom zahrá, zaspieva a zabásni trio otec a synovia Geišbergovci. Večerné predstavenie divadla Teatro Tatro je už síce vypredané, no nenechajte si ujsť ohňovú šou CikKus-Kusu na ihrisku o 21.00 hod.

Posledný festivalový deň je na programe o 17.00 hod. predstavenie divadla Ívery, ktoré v kultúrnom dome uvedie hru Medveď od Čechova. V závere festivalu o 18.00 hod. v šapitó odohrá Teatro Tatro predstavenie Majster a Margarétka, ktoré je už vypredané.

„Počas troch festivalových dní bude veselo aj v uliciach a uličkách Hornej Mičinej. Navštevníci v nich stretnú šaška Fjodora, Janku Ošvonkovú, ktorá zahrá na píle. Deti sa môžu povoziť na retiazkovom kolotoči, chýbať nebudú ani stánky s občerstvením,“ doplnila za organizátorov Zuzana Kohútová.

Prvý ročník divadelno-hudobného festivalu Mičinský pitvor organizuje banskobystrické občianske združenie Umenie na Hornej v spolupráci s obcou Horná Mičiná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #hudobný festival