V Ostrom Grúni budú súťažiť kosci

Svoju zručnosť si v sobotu, 25. júna, vyskúšajú kosci v Ostrom Grúni, kde sa uskutoční už jedenásty ročník majstrovstiev v kosení ručnou kosou Ostrogrúnska ostrá kosa.

22.06.2016 11:12
kosec, kosenie, Ostrý Grúň Foto:
Kosci si svoje zručnosti preveria na jedenástom ročníku Ostrogrúnskej ostrej kosy.
debata (1)

Dopoludnia od deviatej hodiny sa bude súťažiť v časti obce Ostrý Grúň – Segetovci. Ľudovými piesňami koscov povzbudí v kosení detský folklórny súbor Hronček a miestne ľudové súbory. Po tom, čo o jedenej popoludní vyhlásia výsledky a odovzdajú ceny, dostane priestor sprievodný program. V ňom sa predstaví heligonárka Vlasta Mudríková, moderátor, spevák a zabávač Štefan Hruštínec a spevák Robo Mikla.

Organizátori nezabudli ani na deti. „Máme pre ne pripravené tvorivé dielne, ktoré budú zamerané na výrobu keramiky, tvorbu šnúrok, prácu s korálikmi, pradenie priadze a vytváranie strašiakov,“ spresňuje starostka Ostrého Grúňa Jana Angletová. Chýbať nebudú ani kone, traktorová šou, nafukovacie atrakcie či súťaženie v streľbe z gumipušky. Tento rok príde aj veštica. Atmosféru dotvorí jarmok s ľudovými výrobkami a občerstvením.

Majstrovstvá v tomto ročníku prichádzajú s novinkou. „Obec v najbližšom čase vyhlási súťaž o najlepšiu fotografiu z dovolenky v ostrogrúnskom tričku. Návštevníci si ho môžu kúpiť priamo v stánku obce alebo na našej webovej stránke,“ dopĺňa Angletová.

Fotografie treba poslať na stránku obce a budú sa lajkovať. Kto získa najviac hlasov, dostane cenu starostky v podobe finančnej odmeny. Výťažok jedno euro z každého predaného trička pôjde na vybudovanie altánku pre materskú školu v Ostrom Grúni.

Kategórie tohtoročných majstrovstiev sú nemenné – do 18 rokov, ženy, kosci do 60 rokov, kategória starostov resp. politikov, majster, majsterka Žarnovického okresu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ostrý Grúň #súťaž v kosení trávy