Nesrovnal zrušenie obmedzenia ťažby v lesoch nepodpíše

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal uznesenie o zrušení obmedzenia ťažby v mestských lesoch nepodpíše, potvrdila to potvrdila hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

01.07.2016 14:25
debata (1)

Mestské zastupiteľstvo na štvrtkovom zasadnutí zároveň schválilo zrušenie zákazu vjazdu motorových vozidiel na Železnú studienku a stavebnú uzáveru v tomto vzácnom prírodnom území.

„Išlo o poslanecký návrh, ktorý bol prednesený nedostatočne zrozumiteľne a viacerí poslanci boli uvedení do omylu," uviedol predseda Klubu nezávislých poslancov bratislavského mestského zastupiteľstva Jozef Uhler s tým, že takýto postup považuje klub za netransparentný a v jednoznačnom rozpore so záujmami Bratislavčanov a návštevníkov mesta. Uhlerov klub vyzval primátora, aby toto uznesenie nepodpísal.

Pôvodné uznesenie o obmedzení ťažby podľa Uhlera prijali mestskí poslanci v októbri 2014 na návrh skupiny poslancov, medzi ktorými bol aj súčasný primátor Ivo Nesrovnal. „Prijatie tohto uznesenia bolo víťazstvom občianskej verejnosti, ktorá dlhodobo presadzuje využívanie mestských lesov na rekreačné účely,“ spomenul poslanec.

Klub nezávislých poslancov bratislavského mestského zastupiteľstva vznikol premenovaním Pravicového klubu, členmi sú okrem Jozefa Uhlera aj poslanci Tomáš Korček, Oliver Kríž a Radovan Jenčík.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #tažba #lesy