Štiavnické zámky otvoria aj v noci

Starý i Nový zámok v Banskej Štiavnici otvárajú svoje brány počas leta návštevníkom aj vo večerných a nočných hodinách. Atraktívne prehliadky a výhľady sa začínajú už v piatok 8. júla 2016.

08.07.2016 15:00
Banská Štiavnica, Nový zámok Foto:
Nový zámok v Banskej Štiavnici.
debata

Jedinečný výhľad na mesto ponúka Slovenské banské múzeum počas Noci z Nového zámku. Podujatie sa začne v piatok o 18.00 hod. a potrvá do 23.00 hod. V rovnakom čase ho pripravili aj 5. augusta.

V sobotu, 9. júla, múzeum ponúka ďalšiu lahôdku v podobe nočných prehliadok Starého zámku pod názvom Večerná „škola“ na Starom zámku, ktorá sa uskutoční od 18.00 hod. do 21.00 hod.

„Pre návštevníkov Starého zámku je pripravená netradičná a zábavná prehliadka, ktorá je spojená s riešením úloh, súvisiacich s históriou,“ uviedla Petra Páchniková, vedúca odboru marketingu a environmentánej výchovy Slovenského banského múzea v Banskej Štiavnici.

V Karneri si návštevníci potrápia hlavu heraldikou a ostrozrak si preveria futuristickým Himmelreichom. V nádvorí na všetkých čakajú dominanty tohto krásneho historického mesta a spoznávanie netradičných predmetov z minulosti.

Preniknú tiež do histórie odievania a prostredníctvom indícií sa dozvedia, čo za záhadný predmet v areáli zámok má. Vstupenky na podujatie sú zlosovateľné a na výhercu čaká odmena v podobe zaujímavej knihy. Ďalšiu Noc na Starom zámku pripravilo múzeum 6. augusta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #banská štiavnica #Starý zámok