Vo zvolenskej nemocnici sa rodí viac bábätiek

Za prvý polrok tohto roku sa vo zvolenskej pôrodnici narodilo 529 detí. Je to o 63 novorodencov viac ako vlani v rovnakom období.

16.07.2016 18:44
novorodenci Foto:
Počet narodených bábätiek vo zvolenskej pôrodnici stúpa.
debata (4)

Najviac bábätiek sa narodilo v apríli, kedy na svet priviedlo svojho potomka 97 mamičiek.

V prvom polroku tohto roku pomohli na svet vo zvolenskej pôrodnici 279 chlapčekom a 250 dievčatkám, z toho boli jedny dvojčatá.

Najčastejšími menami, ktoré rodičia dávali svojim ratolestiam, boli Hana, Ema, Sofia, z chlapčenských mien prevládali Lukáš, Matej a Matúš. Rodičia si však vyberali aj menej tradičné mená. Pre chlapcov to boli napríklad Džastyn, Enrique, Charles či Christian, pre dievčatká Larien, Rita, Rose alebo Zlatoslava.

„Nesmierne nás teší, že záujem o našu pôrodnicu stále rastie, čo je vidieť aj na počte pôrodov. Vážime si dôveru mamičiek a aj naďalej im budeme poskytovať kvalitnú, profesionálnu zdravotnú starostlivosť a ľuský prístup našich zamestnancov k pacientkam,“ povedal primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Peter Molitoris.

Nemocnica Zvolen, ktorá je členom skupiny Agel, poskytuje na oddelení gynekológie a pôrodníctva komplexnú starostlivosť počas tehotenstva, pôrodu a v šestonedelí. „Izby na oddelení sú takzvané roomingové, teda bábätko zostáva po narodení s matkou celých 24 hodín denne,“ spresnila hovorkyňa spoločnosti Agel SK Marta Csergeová.

Od roku 2005 má zvolenská nemocnica štatút Baby friendly hospital. Znamená to, že podporuje obetavé materstvo a dojčenie, čím zlepšuje zdravie detí a matiek.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #deti #Zvolen