Turisti objavujú mesto pod Pustým hradom

Zvolen sa stáva zaujímavým miestom pre turistov. Počet prenocovaní vlani stúpol o takmer dvadsať percent. Najvýraznejšie sa to ukázalo v zimnom období.

17.07.2016 08:54
Zvolen Foto:
Okolie Kostola svätej Alžbety na zvolenskom námestí odhaľuje kus dávnej histórie.
debata (5)

Dobrý výsledok dosiahol Zvolen aj v druhom a treťom štvrťroku, najmä počas letnej sezóny. „Záujem turistov nás teší a veríme, že bude naďalej rásť aj tomto roku,“ uviedla zvolenská primátorka Lenka Balkovičová.

Zvýšený záujem o mesto a turistické lokality pripisuje vedenie radnice výraznejšej propagácii. "Zviditeľňujeme zaujímavosti mesta a okolia, propagujeme kultúrno-spoločenské aktivity, spolupracujeme s organizátormi vo verejno-prospešnom sektore a s podnikateľskými subjektami.

Spoločne sa nám podarilo urobiť pokrok vo vnímaní nášho mesta," vysvetlila primátorka. Podľa Evy Bačkovej z Informačného centra vo Zvolene vzrástol záujem nielen domácich, ale aj zahraničných turistov. Najčastejšie do centra prichádzajú Česi, Poliaci, Maďari a zo vzdialenejších krajín najmä Belgičania, Francúzi, Angličania, ale aj Austrálčania. Výhodou Zvolena môže byť jeho strategická poloha v centre Slovenska. Zároveň ponúka návštevníkom široké možnosti ubytovania aj kultúrneho vyžitia sa. Mesto spolupracuje s profesionálnymi sprievodcami, ktorí sú v prípade záujmu turistov k dispozícii.

Nový pohľad na mesto pod Pustým hradom a jeho pamiatky môže priniesť aj slávnostné otvorenie septembrových Dní európskeho kultúrneho dedičstva, v rámci ktorých budú sprístupnené aj málo dostupné lokality, napríklad veža kostola sv. Alžbety či ďalšie priestory Zvolenského zámku. Mesto tak očakáva nárast záujmu návštevníkov aj v tomto roku. Počty za prvý štvrťrok dosiahli výsledok z minulého roka.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Zvolen