Na Kuchajde je pre nevyhovujúcu vodu zákaz kúpania

Na prírodnom kúpalisku Kuchajda v bratislavskom Novom Meste od dnešného dňa pre nevyhovujúci stav vody vyhlásili zákaz kúpania. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej internetovej stránke.

05.08.2016 10:59
Kuchajda, kúpalisko Foto: ,
Kuchajda je prírodné kúpalisko, preto je podľa samosprávy pravdepodobné, že vodu mohli znečistiť kačice alebo labute, ktoré tu žijú.
debata (4)

„Výsledky rozboru vzoriek vody na kúpanie, ktoré odobrali z jazera Kuchajda, preukázali zhoršenie mikrobiologickej kvality vody v ukazovateli črevné enterokoky nad prípustný limit,“ informoval bratislavský regionálny hygienik Otakar Fitz.

Podľa informácií z internetovej stránky mestská časť Bratislava – Nové Mesto dnes zabezpečila v areáli Kuchajdy osadenie varovných oznamov o nevhodnosti vody a zákaze kúpania. Kuchajda je prírodné kúpalisko, preto je podľa samosprávy pravdepodobné, že vodu mohli znečistiť kačice alebo labute, ktoré tu žijú. „Budúci týždeň budú hygienici vodu opäť testovať. Na základe týchto výsledkov určia ďalší postup,“ uvádza mestská časť. „Aj táto letná sezóna ukázala, že Kuchajda je pre Bratislavčanov obľúbeným miestom oddychu. Preto nás vzniknutá situácia mrzí. Zdravie a bezpečnosť návštevníkov je však prioritou,“ zdôraznil hovorca mestskej časti Marek Tettinger.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #jazero #Kuchajda