Pre summit bude bratislavská MHD v piatok zadarmo

Pre piatkový neformálny summit premiérov a prezidentov členských krajín Európskej únie (EÚ) bude Mestská hromadná doprava (MHD) v Bratislave v ten deň zadarmo. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

12.09.2016 16:03
debata (7)

„V druhom polroku 2016 Slovensko predsedá Rade Európskej únie. Takmer všetky podujatia sa uskutočnia v Bratislave, ktorá sa stáva centrom Európy a je to pre ňu veľká príležitosť, ako na seba upozorniť, že je moderné a dynamické európske mesto. S takýmito podujatiami sú však samozrejme spojené aj určité obmedzenia. Táto situácia nastane v piatok 16. septembra, keď na summite budú predsedovia vlád hovoriť o otázkach týkajúcich sa budúcnosti Európy. V súvislosti s ním sa zmení grafikon jednotlivých liniek MHD v Bratislave, o ktorom ešte bude informovať Dopravný podnik Bratislava,“ povedal Nesrovnal.

Zároveň dodal, že nechce, aby si toto podujatie Bratislavčania a návštevníci mesta spájali len s obmedzeniami. „Chcem všetkých Bratislavčanov poprosiť o trpezlivosť a týmto sa im prihováram, aby v piatok nechali autá doma a šli MHD,“ dodal primátor.

V piatok 16. septembra sa na Bratislavskom hrade koná summit 27 štátov Európskej únie bez Veľkej Británie. Lídri sa stretnú po tom, čo v júni občania Británie v referende zahlasovali za odchod z európskeho klubu. Budú diskutovať o tom, ako má EÚ po odchode ostrovov vyzerať. Premiérov a prezidentov čaká dopoludnia diskusia na Bratislavskom hrade, naobedujú sa na lodi plávajúcej smerom k Danubiane a neskôr sa vrátia opäť na Hrad. Summit by mal končiť v podvečerných hodinách. Hlavy vlád a štátov neočakávajú zásadné a záväzné závery, sú však za naštartovanie diskusie.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #MHD #summit