Bystričania sa budú hrať, začína sa 'Hravá Bystrica'

Viac ako tristo spoločenských hier ponúkne návštevníkom podujatie Hravá Bystrica, ktoré sa v meste pod Urpínom bude konať v nedeľu 25. septembra.

24.09.2016 13:00
hry, rodičia, deti Foto:
Banskobystričania si budú môcť zahrať viac ako 300 spoločenských hier.
debata

Zahrať sa môžu nielen deti, ale aj dospelí. „Pre rodiny je táto akcia ako stvorená. Deti si môžu zmerať svoje schopnosti s rodičmi, komunikovať a byť spolu,“ hovorí na margo štvrtého ročníka Hravej Bystrice za organizátorov Daniela Štrbová.

Návštevníci si môžu potrápiť mozgové závity pri rôznych hlavolamoch, svoje znalosti z histórie, geografie či kultúry otestovať pri vedomostných hrách alebo si vyskúšať priezeravé myslenie v strategických hrách. Ak nechcete súťažiť, môžete siahnuť po niektorých z kooperatívnych hier, kde hráči hrajú všetci spolu a protivníkom je hra samotná. Nebudú chýbať ani párty hry, slovné či postrehové hry. Na svoje si prídu aj tí najmenší.

„Niekedy je veľmi ťažké vybrať si tú správnu hru, preto je dobré vedieť odhadnúť svoje možnosti. Začať s jednoduchšími a postupne prejsť na náročnejšie. Na Hravej Bystrici návštevníci nájdu aj milých dobrovoľníkov, ktorí im pomôžu s výberom a ochotne ich naučia, ako sa čo hrá,“ dopĺňa Štrbová.

Podujatie sa uskutoční v dvoch hráčskych zónach – v Radnici na Námestí SNP a v predajni iHRYsko na ulici Horná Strieborná od 10. do 18. hodiny. Umožní návštevníkom vyskúšať rôzne spoločenské hry, ale tiež ich získať v súťaži. Stačí sa zahrať, nazbierať pečiatky a vhodiť ústrižok s pečiatkami do osudia. Vstup je bezplatný.

Podujatie pripravila predajňa spoločenských hier iHRYsko v spolupráci s mestom Banská Bystrica a Radou študentov mesta Banská Bystrica.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #Banská Bystrica #hry