Opravy ciest v Bratislave pokračujú, o Moste SNP Nesroval nechce špekulovať

Bratislava pokračuje v opravách ciest. Rekonštrukcia čaká aj vybrané chodníky a zastávky mestskej dopravy. Otáznik však stále visí nad rekonštrukciou vozovky na Moste SNP. Pozrite si prehľad jednotlivých opráv cestnej aj pešej infraštruktúry.

26.09.2016 14:28
petrzalka Foto: ,
Rekonštrukcia zastávky MHD na Romanovej ulici v bratislavskej Petržalke.
debata (1)

Rekonštrukciou už prešli hlavné dopravné radiály Bratislavy. Tohtoročné opravy infraštruktúry budú stáť 11,5 milióna eur. Osem miliónov je z dotácie od vlády v rámci predsedníctva Slovenska v Rade EÚ. Teraz sú na rade cesty druhej triedy. V rozpočte mesta je na to vyčlenených 3,5 milióna eur.

„Už v prvom polroku sa nám podarilo opraviť približne 37 km ciest. V opravách ciest pokračujeme aj teraz a opravíme ďalších 13 km,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Bratislava opraví aj päť kilometrov chodníkov, 70 priechodov pre chodcov, ktoré budú bezbariérové a opraví aj desať zastávok MHD.

„Zmenili sme prístup a už nelátame iba diery alebo malé úseky, ale snažíme sa opravovať kompaktné úseky, aby mal vodič pocit, že ide po novej ceste,“ dodal Nesrovnal. Oprava chodníkov a priechodov je podľa jeho slov v súlade so stratégiou mesta o rozvoji nemotorovej dopravy a podpore peších. Jednotlivé úseky vybrali spolu s poslancami a starostami mestských častí, s odbornou verejnosťou, správcami komunikácií aj obyvateľmi mesta.

Prehľad opráv infraštruktúry do konca roka 2016

Foto: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
cesty 1
Foto: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
cesty 2
Foto: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
chodniky 1
Foto: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
chodniky 2
Foto: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
niky MHD

Kedy opravia vozovku na Moste SNP?

Rekonštrukcia vozovky na Moste SNP bola naplánovaná na tri týždne v auguste, keď je premávka v hlavnom meste slabšia. Hoci len čiastočná odstávka jedného zo štyroch mostov totiž značne skomplikuje už aj tak vznikajúce dopravné zápchy. Na začiatku augusta však magistrát iba hľadal zhotoviteľa.

„Pri moste sa používa iná technológia ako pri oprave komunikácie a naši dodávatelia nás upozornili, že je trochu komplikovanejšia. Napokon sa prihlásil jeden dodávateľ do súťaže. Teraz komunikujeme s Krajským dopravným inšpektorátom o tom, ako opravu poňať tak, aby čo najmenej ovplyvnila Bratislavčanov,“ uviedol Nesrovnal. O dátume však odmietol špekulovať.

Počas prvej etapy opravili na Moste SNP chodníky, vyčistili steny, ktoré dostali antigrafiti náter, opravili zastávku pod mostom či osvetlenie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Most SNP #rekonštrukcia ciest