V domčeku na strome v bratislavskom Kačíne môžete aj prenocovať

V bratislavských mestských lesoch pod Kačínom slávnostne otvoril primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal domček na strome, v ktorom sa budú môcť ľudia aj ubytovať. "Tree house" je prvý nielen v hlavnom meste, ale aj na Slovensku, ktorý ponúka takúto možnosť.

05.10.2016 13:00
BRATISLAVA: Domček na strome v Kačínskej doline Foto: ,
Tree house, alebo domček na strome v Kačínskej doline sa nachádza pod Kačínom na území Vinohradov v mestskej časti Nové Mesto.
debata

Domček na strome sa nachádza pod Kačínom na území vinohradov v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Je určený maximálne pre tri osoby vrátane detí. V domčeku je manželská posteľ a ďalšie samostatné lôžko.

Podľa Nesrovnala chce mesto ľuďom ponúknuť netradičný zážitok, ako si užiť lesopark. Ľudia si môžu prenocovanie v domčeku rezervovať na stránke mestských lesov. Cena za pobyt v domčeku je 100 eur za noc.

Domček na strome je určený maximálne pre tri... Foto: SITA, Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
BRATISLAVA: Domček na strome v Kačínskej doline Domček na strome je určený maximálne pre tri osoby vrátane detí s možnosťou prenocovania.
Domček na strome v Kačínskej doline. Foto: SITA, Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
BRATISLAVA: Domček na strome v Kačínskej doline Domček na strome v Kačínskej doline.

Domček na strome má rozlohu 26 štvorcových metrov. Skladá sa z vnútornej časti, ktorá má rozmery 15 štvorcových metrov, a z vonkajšej terasy s rozlohou 11 štvorcových metrov. Terasu zabezpečili zábradlím a ochrannou sieťou. Stavba je vo výške šesť metrov nad zemou a zaistili ju oceľovými lanami, pomocou ktorých ju zavesili do korún stromom. Oceľové laná podložili dubovými doštičkami, takže nepoškodzujú stromy. Do domčeka sa ľudia dostanú po točitom schodisku. Nie je tam však k dispozícii voda, ani elektrina. Pri domčeku sa nachádza ekologická toaleta.

Domček na strome v hodnote 16 400 eur je financovaný z mestského rozpočtu v rámci projektu mesta s názvom „Milión pre Bratislavu“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Kačín #domček na strome