Obstarávanie na osvetlenie Bratislavy plánujú vyhlásiť v novom roku

Verejné obstarávanie na nového prevádzkovateľa verejného osvetlenia v Bratislave by podľa primátora Iva Nesrovnala mohli vyhlásiť v novom roku. Súčasnému prevádzkovateľovi, spoločnosti Siemens sa končí v novembri zmluva, ktorá trvala dvadsať rokov.

18.10.2016 12:15
Osvetlenie, lampa, sídlisko, bývanie, panelák,... Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (2)

„Mesto má viac ako 46-tisíc svetelných bodov, systém je náročný, dali sme si preto vypracovať audit celej tejto infraštruktúry,“ povedal primátor s tým, že výsledkom auditu bude nové verejné obstarávanie na firmu, ktorá bude prevádzkovať systém.

Nesrovnal tiež pripomenul, že v prechodnom období, kým mesto vyberie prevádzkovateľa, bude verejné osvetlenie prevádzkovať magistrát, možnosťou je tiež prechodný prevádzkovateľ. O alternatívach, ako by to počas prechodného obdobia mohlo vyzerať, primátor hovoriť zatiaľ nechcel. „Nebudem predbiehať udalosti,“ podotkol.

„Predpokladáme, že keď vyhlásia verejný tender, určite sa zapojíme,“ uviedol technický riaditeľ divízie verejného osvetlenia spoločnosti Siemens Richard Procik.

Verejné osvetlenie sa skladá zo svetelného zdroja, nosného zariadenia a rozvodu. Vlastníkom i správcom osvetlenia je hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava, prevádzkovateľom je firma, ktorá na základe zmluvy s mestom prevádzkuje osvetlenie Bratislavy. Za technicko-prevádzkový stav zariadení verejného osvetlenia umiestneného na verejných priestranstvách zodpovedajú vlastník, správca a prevádzkovateľ.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #osvetlenie #Siemens