Most SNP v Bratislave predpovedá počasie

Most SNP v Bratislave od pondelkového večera farebnými svetlami informuje o tom, aké počasie predpovedajú meteorológovia na nasledujúci deň.

18.10.2016 12:19
debata (3)

Na osvetlenie používajú štyri farby. Žltá bude predpovedať prevažne slnečné počasie, červená prevažne silný vietor a veľmi nepriaznivé počasie, modrá bude symbolom mrholenia, dažďa a snehu, zelenú farbu použijú na prevažne zamračené počasie a hmlu bez dažďa. Ako na dnešnom brífingu na Moste SNP povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, farebné svietidlá sú nielen na vyhliadkovej kupole mosta, ale aj v priestore pod mostom pri zastávkach mestskej hromadnej dopravy. Tieto dve osvetlenia budú zosynchronizované.

Farebné svetlá budú celú noc až do rána svietiť každých pätnásť minút na päť minút takou farbou, aké počasie predpovedajú. Svetla sú spojené s portálmi na predpoveď počasia a túto informáciu prenášajú ľuďom. Na reštauráciu UFO na Most SNP nainštalovali 24 LED reflektorov, 16 z vrchnej časti kupoly a 8 zo spodnej strany. Pod mostom na zastávkach mestskej hromadnej dopravy je ďalších 20 LED reflektorov.

Osvetlenie robí mesto Bratislava v spolupráci so spoločnosťou Siemens s.r.o. Projekt „Osvetlenie UFO podľa predpovede počasia“ predstavili autori vlani prostredníctvom platformy Mestské zásahy. Svetlá firma financovala bez finančnej účasti hlavného mesta SR Bratislavy. Farebné svetlá na intervaly podľa technického riaditeľa divízie verejného osvetlenia spoločnosti Siemens s.r.o Richarda Procika nastavili preto, aby most nebol stále farebný a aby si zachoval aj svoju pôvodnú podobu. „Keď bude vôľa, interval sa dá aj inak nastaviť,“ doplnil Procik.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Most SNP