Ružinov vydal stavebnú uzáveru v lokalite Ostredky

Bratislavská mestská časť Ružinov vydala rozhodnutie o stavebnej uzávere v lokalite Ostredky. Tá však nezakazuje ani neobmedzuje vydávanie územných rozhodnutí o využití územia.

19.10.2016 12:18
debata

Stavebná uzávera platí od 6. októbra a vymedzuje sa komunikáciami: zo severu Trnavskou cestou, zo severovýchodu Vrakunskou cestou, z juhu Ružinovskou ulicou a zo západu Tomášikovou ulicou a ulicou Maximiliána Hella.

Stavebná uzávera však nezakazuje ani neobmedzuje vydávanie územných rozhodnutí o využití územia. Zákaz stavať platí len na nevyhnutne potrebný čas, a to do času, kým schvália územný plán zóny Ostredky, najviac však na päť rokov odo dňa právoplatnosti rozhodnutia o stavebnej uzávere.

Okrem stavebnej uzávery v lokalite Ostredky vydala v lete mestská časť Ružinov aj rozhodnutie o stavebnej uzávere v zóne Štrkovecké jazero a Bajkalská – roh. V ostatných častiach Ružinova sa však zatiaľ stavať môže. Napriek tomu, že Ružinovčania spísali proti zahusťovaniu sídlisk v mestskej časti petíciu, na septembrovom rokovaní sa predkladateľ petície – mestský poslanec Ján Buocik, petičný výbor ani mestská časť na ničom nedohodli.

„Ak územný plán hlavného mesta umožňuje niekde stavať, my to nemôžeme územným plánom zóny zakázať. Riešením regulácie výstavby je tak schválenie nového územného plánu Bratislavy v súlade s požiadavkami mestských častí,“ uviedol vtedy starosta Ružinova Dušan Pekár.

V Ružinove sa momentálne spracováva deväť územných plánov zón: Štrkovecké jazero, Bajkalská – Drieňová, Bajkalská – roh, Cvernovka, Ostredky, Nivy – Palkovičova, Miletičová trhovisko, Pošeň – sever, Pošeň – juh. Tri najstaršie už od roku 2010.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ružinov #stavebná uzávera #Ostredky