Na Námestí SNP pribudne dočasná zastávka električky

Na Námestí SNP pred Starou tržnicou v Bratislave pribudne dočasná električková zastávka, vybudovať by ju mali do konca novembra.

08.11.2016 17:15
debata (9)

Cieľom dočasnej zastávky je pohodlnejšie prestupovanie cestujúcich na trase, ktorá spája centrum mesta s Petržalkou v oboch smeroch. „Začali sme s ukladaním cestných betónových panelov, ktoré budú slúžiť ako základná konštrukcia nástupišťa,“ pripomenul primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Keďže na Námestí SNP pred Starou tržnicou bude len dočasná zastávka, priestor na vystupovanie a nastupovanie cestujúcich iba upravia. Keď zastávku zrušia, demontáž bude jednoduchšia a betónové cestné panely bude mesto môcť v budúcnosti opäť použiť. Povrch nástupišťa postupne zalejú asfaltom a zakomponujú do neho výstražné a vodiace prvky pre nevidiacich a slabozrakých. „Pre ochranu cestujúcich budú oba vstupy na nástupište bezbariérové," doplnil primátor.

Trvalá zastávka by podľa hovorkyne Bratislavy Ivany Skokanovej mala pribudnúť na jar budúceho roka v časti medzi Námestím SNP a východom z Laurinskej ulice, kde to Bratislavčania poznajú ako „Pod Manderlákom“. Dovtedy mesto vytvorilo a vyznačilo dve dočasné zastávky mestskej hromadnej dopravy na Kamennom námestí a na Námestí SNP. Obe po vybudovaní trvalej zastávky pred Manderlákom zrušia. Zastávka pred Manderlákom bude mať 31 metrov a bude podobná zastávke Blumentál na Floriánskom námestí. Zámerom jej vybudovania je doplnenie chýbajúcej zastávky na trase medzi zastávkami Poštová-Martinus a Šafárikovo nám., resp. Mariánska a Šafárikovo námestie.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #električka #zastávka #Námestie SNP