V bratislavskom Starom Meste funguje zimná telefónna linka

V bratislavskej mestskej časti Staré Mesto funguje od 15. novembra zimná telefónna linka, prostredníctvom ktorej môžu ľudia upozorniť na neočistené komunikácie v prípade sneženia či námrazy. Ľudia tak môžu volať na telefónne čísla 02/431 914 76 alebo 0903 413 421. Informovala o tom Nora Remiarová z komunikačného oddelenia mestskej časti Bratislava - Staré Mesto.

16.11.2016 15:14
debata

Mestská časť má na zimnú údržbu ciest k dispozícii dve veľké posypové vozidlá, šesť malých sypačov, nakladače a autá na odvoz snehu. Zároveň je pre všetky cesty v Starom Meste pripravených 500 ton technickej soli a 200 ton ekologického posypového materiálu. Spoločnosť, ktorá bude zabezpečovať zimnú údržbu, musí navyše podľa podmienok spolupráce začať odhŕňať sneh najneskôr do dvoch hodín od začiatku sneženia.

Okrem Starého Mesta sa na zimu pripravili aj na bratislavskom magistráte a v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK). Bratislavský magistrát bude mať počas zimnej sezóny k dispozícii 43 sypačov, 11 multikár, jednu snehovú frézu a pripravených tiež bude 86 ručných pracovníkov. Podľa hovorkyne Bratislavy Ivany Skokanovej sa o niektoré cesty v meste stará magistrát, ďalšie majú na starosti bratislavské mestské časti. Ako pripomenula, aj v tejto sezóne budú počas nepriaznivého počasia rozmiestnené sypače pred ohláseným snežením na jednotlivých rajónoch, čo umožní rýchlejšie zásahy techniky priamo v mestských lokalitách. Sú to napríklad lokality konečnej MHD Dvojkrížna, Potočná ulica, Koliba, Kramáre, Vlárska i pod Mostom Lafranconi.

Ako informovala Veronika Beňadiková z tlačového oddelenia BSK, Bratislavský kraj má vo svojej správe cesty II. a III. triedy v celkovej dĺžke 512 kilometrov, okrem toho sa starajú aj o 130 mostov. O zimnú údržbu krajských ciest sa stará správca komunikácií Regionálne cesty Bratislava. Štyri dispečerské stanice – strediská Bratislava, Malacky, Senec, Pezinok pre zimnú údržbu 2016/2017 pripravili 26 770 ton posypového materiálu. V štyroch skladoch je k dispozícii 18 mechanizmov, ktoré budú v prípade potreby upravovať zasnežené cesty.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Staré mesto #zimná údržba